Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy ismerősöm nézett magának két gépet az eBayen és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Először is a gépek specifikációi:

    - AMD Phenom II X4 840 4X 3.2GHz
    - AsRock N68-S3 UCC AM3
    - 8GB DDR3 dual chanel
    - AMD Radeon HD5450 1GB HDMI / DVI / VGA
    - 500GB SATA III 7200rpm
    - 460W silent

    Ez 320EU-ért ill. a második 410EU-ért:

    - AMD Phenom II X4 955 Black Edition
    - ASUS M4N68T
    - 8GB DDR3
    - ATI HD6465 1GB DDR5 HDMI / DVI / VGA
    - 500GB 7200rpm
    - 600W

    Mindkét gép házzal, optikai meghajtóval jön ill. a felhasznált merevlemezek és memóriák márkái a következők: Samsung, WD, Seagate, Maxtor, Kingston Corsair... stb.

    Az az igazság, hogy én alapból szkeptikus vagyok ezekkel a készen összerakott gépekkel, így valószínű az én pártatlan hozzáállásom nem a legjobb véleménynek. Viszont! Vannak azért érdekes dolgok:

    Ezek ránézésre játékra való gépek, (tökös videó-kártyák, nagy mennyiségű memória... stb.), de akkor miért raknak be AsRock alaplapot? Legutoljára amikor néztem (azóta mondjuk változhatott) az AsRock jó volt irodai munkákra de nem játékokra.

    Aztán 8GGB memória... tudtommal sem az XP sem pedig a Win7 nem tud 8GB memóriát kihasználni, kezelni még a 64bites sem. Akkor meg minek?

    Ha irodai gépek lennének akkor meg minek bele ilyen videó-kártya meg ennyi memória, ha csak netezésre meg dokumentumok írására, szerkesztésére kell?

    Kíváncsi lennék mi a véleményetek, szeretnék tisztán látni a dologban. Megéri-e, ha van akkor mi a buktató ill. ha megéri akkor melyik inkább a kettő közül (különben meg irodai munkára kéne a gép)?

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Aktív témák