-
IT café
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mulholland
tag
válasz Beni2360 #3823 üzenetére
Hát ez nem egy elterjedt gép valóban
én a http://www.bd-mod.com - on keresztül vettem. de javaslom még utána nézni egy kicsit a
https://www.avforums.com/threads/the-ultimate-oppo-media-device.2207229/ forumon.
Bár kicsit fura ez a rendelési mód, de az eladó korrekt.ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
mester6211
újonc
válasz Beni2360 #3859 üzenetére
Hello bocsi munka miatt csak most tudtam leülni a gépelé
nos a felbontást a dobozba mindegyiket kipróbáltam de egyik sem hozott képet a monitoron
valóban nagyobb a tv felbontása,de most leirok egy számomra furcsaságot.
van egy másik dobozom is ami 6.0 verzióju és az ugyanazzal a kábellal és monitorral viszon működik.
amelyikkel gondom van az egy MXQ-4k.A monitor egy HP 1600 felbontásu.
VGA val müködik a monitor,de nagyon pocsék a kép.
További kédésedre is válaszolok,csak működne ez a monitor vele. -
Luissimo
veterán
válasz Beni2360 #4007 üzenetére
hjakérem a napi az napi, de az én dollárom még 280 alatti árfolyamú
egyébként nemgond, ennyit fizettem vámként egy másikra
Ennyiért, ha megy rajta a horájzon, akkor jöhet, mégha elis járt felette az idő, erre tökéletesen jólesz.Van ennél jobb boxom, másra, annak csak a ferihegyi vámja volt csak 6k, plusz a postai ugyintézési 3,5 kHuf.
tehát
kerekítési hiba, lássuk mit tud... -
Luissimo
veterán
válasz Beni2360 #4009 üzenetére
azért van több boxom, mint tévém, mert több gyerekem van mint tévém
Ha valaki megunta régi elavult X96 minijét, akkor szívesen megszabadítom tőle, a veszélyes elektronikai hulladék elleni harc tekintetében (vagy valami ilyesmi)
viccnélkül,
most éppen elfogyott a geekbuyingon a lengyeleknél, írtam mailt, hogy értesitsenek, amikor ujra lesz.De tudok én annyit várni ? (perszehogytudok, hiszen van mááásik)
csak ha éppen selejteztek
esetleg
netántán
(a fő szempont a horájzongo )[ Szerkesztve ]
-
dvdboy
csendes tag
válasz Beni2360 #4077 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Nagyon jó a Zidoo. Ettől azért egyszerübbel szeretném megoldani. Nem szükséges winchester tároló. Valami ilyen tipusra (Magicsee N5 NOVA TV Box ) gondoltam, csak nem ismerem a tv boxokat. Ja és mindenképp azért is gondolkozom ilyen kis méretben, mert ha utazok kis helyen elfér. Ha jól értettem ezek a tv boxok USB csatlakozoin keresztül nem tudok felvenni tv müsor adást saját részre. Az a baj az LG tévémmel amit a tv-vel veszek fel csak ezen a tv-n tudom lejátszani. Na képzeljétek el utazom és a hátamon a tv-m! Abszurd!!! Várom továbra is a segitséget . Előre is köszi a válaszokat. Üdv.
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4098 üzenetére
Kár érte. Nekem semmilyen tv előfizetésem nincs. Semmi értelme szerintem... .
Így ha úgy alakul hogy néznék valamit, akkor idáig a legegyszerűbb és a leggyorsabb megoldás a TVgo kölcsönzés volt. Más legális kölcsönzési lehetőséget meg nem ismerek. A hbogo-t a havidíjért mellőztem idáig.Moziba is ritkán jutok el, mert akkor kell valaki aki vigyázz a 3 gyerkőcre...
Vásárláskor az üzletben is fizetek a cuccokért, online rendeléskor is, így a filmért is fizetek....
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Beni2360 #4103 üzenetére
Köszi.
30Mbit-es net, a tv típusát nem tudom, nem kérdeztem, azt hittem a csatlakozók típusa elég lesz (innen tudom, hogy vannak HDMI és USB csatlakozói).
66 éves a hölgy.
Köszi, megpróbálom a másik topic-ban. Egy volt kollégám ilyet vett, ha más nem, őt majd megkérdezem, hogy a videómegosztó oldalakat tudja-e használni. Unokák miatt meséket, maga miatt meg sorozatokat akar nézni rajta.
Megyek a másik topicba, hátha... -
blakey
titán
válasz Beni2360 #4105 üzenetére
A Mi Box bizonyos értelemben ajánlott, ugyanis Android TV OS fut rajta, megy minden ahogy kell, kell hozzá egy usb-lan átalakító és máris van vezetékes net. Ha jól követem az eseményeket akkor a kadenciahelyes lejátszás is meg van oldva.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kroni1
veterán
válasz Beni2360 #4105 üzenetére
Nem ajánlott tipus a Mi Box mert nincs rajta LAN?!
Nekem két eszközöm is van amin nincs LAN, az egyik egy ilyen Mi box 3, a másik egy Philips TV, és mindkettő tökéletesen viszi a 4K filmeket is, netflixen, Kodiban, Youtube-on sincs velük semmi gond! Ráadásul az egyik helyen egy régi 54Mbps-es TP-Link wifi routerrel is ment, igen az is elég volt a 4k-hoz is! Volt egy Vorke Z6 boxom Gbit lannal, a Mi boxnak semmi hátrányát nem látom hozzá képest, csak előnyei vannak szerintem, főleg olyan környezetbe ahol idős ember használja és nem akarunk mókolni, szeretnénk ha menne minden magától. Akinek meg nincs wifi routere, annak egy párszáz Ft-os USB to LAN adapterrel megoldható a csatlakozás kábelesen is!
Szerintem amire stb696 keres boxot arra a Mi box-ok a legolcsóbb és minőségben is leginkább ajánlott opciók. Újonnan 19-21k körül van valóban, de használtat ki lehet fogni kicsit olcsóbban is. De ez 20e ft-ért hivatalos android TV rendszerrel fényévekkel jobban ajánlott szerintem mint valami C kategóriás box kókányolt androiddal 10-15ezerért.
blakey: megelőztél a mondanivalóval, és bizony jól tudod, már megy a kadenciahelyes lejátszás is, egy nemrég kapott frissités óta!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Beni2360 #4112 üzenetére
Mecool bb2 pro az 90-100usd körül van, nem C kategóriás de nem is 10e Ft. Amugy nekem is 912es boxom volt, nem a tudásuk a fő gond ezeknek, sőt az rendben is lenne, hanem a mókolt nem hivatalos oprendszer. A mi box a legolcsóbb ami hivatalos android TV és hivatalos Netflix képes eszköz. Megy rajta a youtube, a többit nem tudom. Ilyen indavideora nem volt igényem, gyerekeknek nálunk elég a youtube és a saját filmek elérése NAS-ról... hogy mókolás nélkül legyen böngészős box az szerintem nem 10ezres kategória...
Van olyan lan adapter is ami usb hub is egyben.
-
Kroni1
veterán
válasz Beni2360 #4114 üzenetére
Ez elvileg PChez és Mi Box-hoz is jó, nem vészes az ára, egy próbát megérhet.
Mondjuk mindenkinek mások a felhasználási igényei, nekem sose volt semmi usb-n rádugva a mi boxra, a filmek NAS-ról vagy netről, a távirányító meg bluetoothon kapcsolódik és kész.
Igen, nem egyszerű igények, szerintem böngészőből lejátszást nem a legjobb box-al megoldani, jobb lenne arra egy HTPC, vagy raspberry a megfelelő rendszerrel, de az meg mókolós.. Vagy megelégszenek a youtube-al és akkor mi box.
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #4112 üzenetére
Kodi alá van Indavideo, Youtube. Jó a Mi Box.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4159 üzenetére
Igazad van!
De ezt megtettem már korábban és pont emiatt mondtam, hogy nekem kielégíti az igényeimet.... Más meg döntse el maga
kadenciahelyes lejátszás meg hogy is mondjam... az átlag embernek nem valódi létszükséglet mert észre sem veszi... ez egy olyan dolog amin lehet kattogni.... aztán valódi szükséglet meg.....
Azzal is tisztában vagyok, hogy minden műszaki területen vannak ilyen "szépségek" .... Min analóg vs digitális audio... Benzin vs Dizel... Turbó vs biturbó.....De azért köszi, hogy erre felhívtad a figyelmem....
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4174 üzenetére
Magicsee N5 NOVA TV Box, Android 9.0 rendszerrel megy elvileg a Tvgo.
Azért elvileg mert én még nem próbáltam ki, csak olvastam, hogy másoknak megy. Biztos akkor lesz ha magam is megtapasztalom.
Így majd kiderül.Igen van neki három változata:
Nova with RK3318 SoC - 36€ - 4+64Gb
Max with Amlogic S905X2 SoC - 54€ - 4+32GB
"sima" with S905X SoC - 32€ - 2+16GBÉn az ár, a távirányító, a memória miatt választottam a NOVA-t....
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4213 üzenetére
Elvileg root mentes android 9 OS (nem android tv) rendszerrel van olyan hogy megy.. . Legalábbis én találtam több készülék bemutatót ahol az írták hogy megy... Lehet hogy ezek mind tévednek vagy hazudnak.... Majd ha megjön az enyém leírom....
Még itt az aprón is hirdetnek így box - okat...[ Szerkesztve ]
-
Gemba
csendes tag
válasz Beni2360 #4211 üzenetére
Sziasztok!
Most már szűkült a kör erre a 3 szerkezetre:
Mecool KM9 Android TV Box (4GB/32GB)
[link]Mecool KM9 Pro – Android TV rendszerrel, Google tanúsítvánnyal (4GB/32GB)
[link]X2 Pro Android 9.0 Smart Tv Box 2.4G/5G WIFI Amlogic S905X2 LAN 1000M Bluetooth4.0 4GB DDR4 32GB Set Top Box 4K HD Media Player
[link]Köszönöm szépen az eddigi, és a további segítségeteket is.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4225 üzenetére
Most már végképp nem értelek...
Az általa belinkelt box-ok ugyan az ali-n voltak. Erre te írod, hogy plusz áfa és kezelési költség ami hozzá adódik. Ez igaz is mert eu-n kívülről jön. Erre te is Kínát ajánlod. Az általad ajánlottra is rájöhet mert ugye az is EU-n kívülről jön.
Tudom a kulcs a szállítási mód. De ehhez hasonló szállítási mód elérhető az Ali-n is... Így pontosan ugyan annyi az esélye a két helyről, hogy lesz áfa és vámkezelés...Ráadásul írod ezt arra hogy ő választott egyet EU raktarból,kevesebb mint 4€-val drágábban ugyan...
Tehát a lényeg hogy az általad ajánlott sem EU raktárból jön... Vám áfa és vámkezelési díj pedig abban az esetben kerülhető el biztosan...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Beni2360 #4230 üzenetére
Szia!
Igen, ezt tudom, ezért kérdeztem, hátha van olyan box, ami alkalmas lenne erre. A szolgáltatónál valószínűleg el tudnám intézni a saját box használatát, de így akkor nincs értelme.
HDMI nincs a TV-n, viszont ahogy néztem a box-ok 99%-án van egy 3,5 jack csatlakozó, ami analóg TV csatlakozást tesz lehetővé, így ez nem lenne gond.Köszi a segítséget.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4272 üzenetére
Ha rákeresel olvashatod is.
Egyébként pedig minden máshonnan működik rendesen a felirat és ez egy ismert dolog, csak számomra nem volt eddig. Az a legrosszabb, hogy korábban működött, most nem.
Bár gyanítom van rá megoldás, lehet csak valamit máshogy kellene konfigurálni a nas-on.
De szerencsére a kodi ezen is segít mert egy pillanat alatt megtalálja hozzá a feliratot és le is tölti. Így többet ezzel sem kell külön foglalkoznom. Nem kell nekem megkeresni, letölteni megfelelő helyre bemásolni, átnézni.Nagyon tetszik ez a kodi!
-
daytonka1
tag
válasz Beni2360 #4278 üzenetére
A hdd egy másik media lejátszón át egy switch át vezetékkek( a másik wd player) tehát wd usb utána internet. Látja is de csak a txt fájt adja be a video fájt nem. Ha közvetlen usb dugom be akkor jó. A hang optikai kábel Marantz erősitő. Lejátszó szoftver vlc. Q Plus Smart TV Box Android 9.0 4GB/32GB
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4276 üzenetére
Korábban minden video fájl mellé raktam a feliratot és ugyan arra neveztem át a feliratot mint a videó. A videók mappába rendszerezve vannak így működött. Most pedig így nem működik.
A kodi ment a box saját 32 GB-os tárhelyére a play áruházból. Minden más a kodi-ban, ideiglenes fájlok, letöltések pedig a 64GB-os microSD kártyára amit bedugtam a box-ba. Most oda tölti a kodi a feliratokat és így megy rendesen. Még egy jó témát, megjelenítési felületet kellene hozzá találnom.
Érdekesen hangzik ez az sd kártyás CE futtatás. Bár mintha valahol azt olvastam, hogy LE jobb. Melyikkel érdemes foglalkozni?
Ebben az esetben bukom a gyári oprendszert? Vagy én döntöm el hogy mennyik induljon el éppen?
Minden használt eszközöm (usb stick-es légegér, optikai kimeneten hang, Bluetooth, wifi, lan) megfelelően fog működni?Nekem még a YouTube beállítása tűnt túl bonyolultnak így neki sem álltam meg ugye az androidra könnyen letöltöttem külön szoftverként is és ez jól működik.
Jah és Spotify van kodi alá és jól működik?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #4287 üzenetére
Jöhetnek a videók. Előre is köszi. Megpróbálkozok vele. Nem azért mert enélkül nem jó, de hajt a kíváncsiság. BT nem fontos mivel van spotify elvileg. WIFI se kell ha minden megy rendesen lan-on, van kábel.
A Iinkelt topik összefoglalóját egyszer már elolvastam nem olyan régen. Vagyis a nem releváns részeket csak átfutottam a többit olvastam. A hivatkozásokkal, linkekkel együtt tényleg nagyon hosszú.[ Szerkesztve ]
-
szabochris
aktív tag
válasz Beni2360 #4341 üzenetére
Na akkor elmondom mi a gondom.
Már nem érdekel a CE tálaltam egy faxa romot a tanixra.
DE!! Még ha CE t is akarnék feltenni, -oké, hogy kiírom sd kártyára , majd ugye sd be a -boxba majd recovery módban box indít. DE nálam nincs semmi reset gomb meg SEMMI amivel így tudnám indítani!!! Na ilyenkor mi van.....?????
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC! Ryzen 4600G / RTX 3060 12GB / B450 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest