Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Stauffenberg #3279 üzenetére

    Nekem az a tippem, hogy a FF MILC piacon ha a dedikált fényképező piac tovább esik, vagy a Panasonic vagy a Nikon bukni fog, mert a Canon és a Sony nem fog, és négy nagynak túl kicsi lesz a piac.

    Ami az árakat illeti, a kiflivel szemben a fotós eszközök a többi műszaki cikkhez hasonlóan nominálisan olcsóbbak lettek az elmúlt 2 évtizedben. Pl.:
    https://pixinfo.com/cikkek/kiprobaltuk-canon-eos-300d-kit/10/

    "A Canon EOS-300D jelenleg az egyetlen digitális tükörreflexes fényképezőgép, amelynek ára bruttó 400e Ft alatt van (bruttó 359.990 Ft)."

    Mindez 2003-ban a legolcsóbb belépő szintű Canon DSLR. Az akkori nettó átlagbér 90 ezer körül volt Magyarországon, most 266 körül. Az átlagbérrel korrigálva ez olyan, mint ha most 1 millió lenne egy belépő szintű fényképezőgép kit obival. Mennyibe is kerül ma egy belépő szintű APS-C MILC (belépő szintű DSLR-t szándékosan nem írok, mert mára a MILC lett a DSLR)? Persze, akkor a kompaktok nagyobb szeletét tették ki a piacnak, ja, de mondjuk én akkoriban vettem az első fényképezőgépemet, ami egy HP Photosmart 635 volt, és 65 ezer Ft-ba került, ma 200 ezerért azért elég jó kompakt gépet lehet ma kapni, de MILC-et is. Nyilván a műszaki cikkek technikai fejlődése ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák