Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz jerry311 #9256 üzenetére

    Csak a beüzemelésnél, mikor még nincs semmi és akkor dől el, hogy milyen hálózat, melyik porton stb., egyébként azt is írtam, komolyabb cégeknél, nem pedig globálisnál, mondjuk én ott se bonyolítanám túl a menedzsmentet a kelleténél, mert akár a hátrányunkra is válhat, főleg ha csak mondjuk a soros portot hagyjuk meg és valami hirtelen kell, akkor elmenni a helyiségig, átjutni a fizikai védelmen és így tovább, persze helyzet válogatja, hogy mikor milyen szintű biztonságot alakítunk ki.

    (#9259) adika4444: Nem csak ez az egy idiótaság van a szolgáltatóknál, főleg a Telekomnál, tudnék róla mesélni, egyébként a Sagemcom 3686-ról és a "tudásáról" lehetne írni egy regényt :DDD

    Igen, de nálam most két megkötés van egyelőre és nem tudom, hogy melyikből adjak lejjebb.
    Az egyik az, hogy rack kivitelű legyen, tehát a 4011-es esélyes ebből a szempontból, bár a 3011-hez képest eléggé hülyén oldották meg, pontosabban eléggé összezsugorították, ami szerintem melegedés szempontjából is hátrány.
    A másik pedig az, hogy legyen LCD kijelzője (főként szolgáltatói okokból, hogy mindenki látható legyen a "sávszélesség" - ami gyakran garantált alatt van - anélkül, hogy mindig be kellene lépni a routerbe), vagyis a "legközelebbi" kategória a CCR1009-7G-1C-1S+, viszont ezt elnézve két problémám van, amiből az egyik a harmadik megkötés, ami most jutott eszembe.
    A probléma, hogy kurva drága és mellette még USB A sincs rajta, vagyis nem tudok rá HDD-t rakni, mint pl. a 3011-re, de a 4011-en sincs, szóval most úgy elmegy a pics@ba a Mikrotik a spórolással, meg a hülyeséggel.
    Szerintem az lesz, hogy váltáskor megnézem, mennyit tud a 3011 fasttrack-el (anélkül valami 500 Mbit/s a plafon, ha jól tudom) és vagy megbékélek azzal a sebességgel, vagy lejjebb adok az igényekből és 4011 lesz.

Új hozzászólás Aktív témák