Új hozzászólás Aktív témák

  • setup

    tag

    válasz E.Kaufmann #17995 üzenetére

    Szerintem sima AP-nak, routernek szánják ami a vezetékes netet szórja teraszra. Annyit mondott a srác, aki vette, hogy ez kültéri és ezért ezt vette.
    Én nem ismerem ezt a típust, ezen csak egy darab RJ45 van, az is POE, szóval még a tápfeladó adta vezetékhossz is szívat.
    Annyit tudtam elkövetni itt ad hoc, hogy bedugtam a vezetékét egy switch-be, amiben van vezetékes net (az egy olyan DHCP, amin nincs mac filter, oszt címet bárkinek aki kér) és ugyanezen a switchen keresztül megyek bele notival már IP-vel a winbox-al vagy böngészővel, megy mindkettő.
    Az érdekel, hogy ezeknél miután belementem ahhoz, hogy station módban "kilásson" és a saját pingjével meg tudjak egyáltalán valamit pingetni ahhoz a reset után kell még valamit konfigolni az IP címen kívül? Mert a pingre perpill nem kapok választ.

    Annyi előzmény van, hogy a default beállítással valami nem jött össze az előttem próbálkozónak, és mielőtt több időt fordítanék rá jó lenne eldönteni rövid úton, hogy egyáltalán hibátlan e ez a cucc. Egyébként vatta újnak néz ki.
    Hallottam ilyet, hogy a def.set.-ben előfordul Mikrotiknál, hogy valami szoftveres hiba van és érdemes anélkül resetelni, ezért kezdtem rögtön ezzel.

    Ha hibátlan az eszköz csak kibogarászom a többit, annyira nem lehet vész. Ha jól értem egy DHCP-t kell hozzáadni kézzel meg engedélyezni a wifi interfészt, a def sec profilba valami jelszó aztán kész. Remélem.
    Csak zöldfülűként nem pont egy hardverhibás eszközzel akarok elsőnek vacakolni...

Új hozzászólás Aktív témák