Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz HuMarc #99630 üzenetére

    A 12-ről azt remélem, hogy lesz olyan széles, hogy ha ügyesen komponálok, akkor tudok annyit vágni belőle post-ban, hogy ne legyenek nagyon torzak a szélek a kész képen

    Nagylátónál a perspektivikus torzítás miatt lesznek kivasaltak az emberek a szélen, a kimosott hatás meg a vinyetta és egyéb korrekciók miatt lesz (ami lehet ide nem is kellene). Ahogy írtad vagy vágás vagy nagyobb látószög.

    nyilván mivel vakuzok, simán lerekeszelhetnék amúgy, utólag tudom ezt, csak hát el kell követni az amatőr hibákat, na...

    Ha sokat rekeszelsz akkor már ott tartasz mintha egy 2.8-as zoomot használnál a zoom flexibilitása nélkül. Egyébként meg ha szétvakuzod akkor kb. olyan lesz mintha valami kompaktot vagy mobilt használnál.
    A pixel peeping rossz szokás, jobb elengedni.

    Nekem sok sebből vérzik ez a történet (pl. személyiségi jogok miatt csak úgy random fényképezel ismeretlen embereket erősen vakuzva egy jobb bulin; nem hiszem, hogy rajongani fognak érted..). Az ilyesmit érdemes meghagyni a hivatásos akció meg esküvő fotósoknak.

    Az FL-600R nekem forog, azt nem mondanám, hogy simán, de ezt betudtam annak, hogy ez ilyen (adott szögekre beugrik). Vsz. nem erre tervezték, talán 1-2x ha használtam így.

Új hozzászólás Aktív témák