Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz HuMarc #99609 üzenetére

    Oly 12 mm f/2: Olyan nagylátót ami még a sarkokban is karcol nehéz csinálni. Olyat meg ami még fényerős is és nem annyira vinnyettál stb. még nehezebb. Azt mondanám, hogy hozza a kötelezőt, de semmi extra (viszonyítási alapom van még off Canon rendszerből a 24 1.4II ill a 16-35 f/4 IS-el).
    Alternativa lehet pl. a Samyang (szintén 12 mm f/2), de az teljesen manuális. Ettől nagyon nem kell félni, mert ezen a gyutávon akkora a DoF, azaz ezzel is simán el lehet lenni, de ezzel közvetlen tapasztalatom nincs (a márkával igen, halszem van tőlük). Mivel nem rendszerobi automatikus korrekciók viszont nem lesznek...
    Másik alternatíva a 12-40, ha mindenes kell, de az már nem apró, meg a korábban említett 12-32. Ha pici kell, ami a rendszer értelmét adja akkor szinte csak ez utóbbi (bár az építési minősége elmarad bármelyik többi említettől; engem személy szerint zavar a Pana gyengébb építési minősége még akkor is a ha ez a képen nem látszik). A 12-45-öt csak megemlítem már az már kezd messze lenni attól a fényerőtől mint ami neked kell.

    45 mm f/1.8: Vsz ebben a rendszerben ez vagy a Pana kötelező darab. Olcsó, pici is és mindenütt jól rajzol. Teljesen nyitva picit lágyabb mint a Pana (ha nagyon pixel szinten nézi az ember vagy sarkokban, aminek ezen a gyutávon sok értelme nincs), de egy porté obinál ez talán még előny is. Olyan Pana vázzal használva aminek nincs stabija a Pana e-miatt lehet jobb választás, egyébként nem hiszem, hogy megérné a felárat.

Új hozzászólás Aktív témák