Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Throme #99545 üzenetére

    Kezdetnél nem találom reálisnak a mai világban az egy havi bért. Amikor filmes gépek voltak, és jóval drágábbak, akkor más volt a mérce, mert akkor sokkal kevesebb dologra, azon belül kevesebb technikai eszközre költöttek az emberek.

    Azok a tejfelesszájú gyerekek gondolom a videóikból élnek vagy legalábbis akarnak élni, ha abból élnék, én is megvenném az 1000 eurós iPhone-t, hogy aztán földhöz vágva összetörjem, ha potenciálisan visszajön az 1000 euró többszöröse a nézettségből, hogy egy szélsőségesebb példát mondjak.
    De akit elkezd érdekelni egy hobbi, akkor ha csak nem percember, akinek sok pénze van, és pár havonta új hobbiba kezd, akkor azért van egy, a már benne lévőknél alacsonyabban fekvő ingerküszöbe a belépő szettre. Erős a gyanúm, hogy ha a legolcsóbb kerékpár 3 ezer euro lenne, akkor idővel nem csak a kerékpározás, mint közlekedés, hanem a kerékpár mint hobbi is leapadna, hiába nem számít soknak a 3K egy hobbi célú kerékpárnál, profiknál meg nagyon kevés. És ezt most nyugati viszonylatban mondom, Magyarországon ugyanez igaz lenne 1000 euronál.

    Egyébként már nem tudom előkeresni, de régebben olvastam valahol statisztikát róla, hogy a csökkenő piacon belül azért eléggé felül vannak reprezentálva a belépő szintű gépek kitobival.

    @HuMarc
    Ami a csak a kitobit használó ismerősödet illeti, ha a mostani trendek folytatódnak, és visszaszorul a mft és az APS-C, akkor simán lehet, hogy én is majd olyasmi konstrukciót veszek és használok, mint pl. egy Pana FF váz 20-60-as kit obival, és esetleg később egy tele vagy nagy átfogású obival. Ha egy szenzorméretre megy rá minden gyártó, akkor minden szinten alkalmazkodni kell majd a helyzethez, akkor is, ha lehet, hogy még a kitobit sem használom ki DoF-ben, illetve fényerőben.

Új hozzászólás Aktív témák