Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz arn #35615 üzenetére

    Talán nem minden esetre húzható rá ez a séma.
    Pl. az E-M5-re sem, szvsz. Nincs közvetlen utódja - jött ki azóta újabb és jobb az E-M1 személyében (a szebb már nem biztos, hogy illik rá :DDD ), s érkezik majd alá egy kisebb, olcsóbb, butított váz - amiben pont az egyik, ha nem a legfőbb erényét, a vázstabiját nyirbálják meg. Amit ez a váz nyújt, az alapján még mindig kurrens.
    Másrészt, nem csak azt kell nézni, hogy mi a legújabb-legszebb, hanem azt is, hogy mire van szükség. Ha az új ezekben nem nyújt semmivel se jobbat, akkor lehet, hogy a régebbi, olcsóbb is ugyanolyan jó.

    2. A kérdező már eleve nem megjelenéskor, hanem most venné meg, bő másfél évvel a megjelenése után. Azt ugyan nem írta, hogy hol, de ha itthon, itt most nem éppen érdemes. Még mindig a megjelenéskori árán van. Ellenben pl. Angliában már elkezdett esni, onnan már most is megrendelheti a kitet Mo-ra szállítással 620-640 GBP-ért. De ha továbbra is itt venné, hamarosan már talán beindulhat itt is az áresés. Azért egy ~60-100k-s különbség már szvsz meggondolandó.

    A 3. már csak én vagyok: nekem például sok hobbim van, amik elég rendesen tudják vinni a pénzt. Ha egyikről se szeretnék lemondani, mindegyiknél határokat és költségvetéseket kell meghúznom, illetve végiggondolnom, hogy indokolt-e, van-e értelme túllépni egyes kitűzött határokat. Esetemben most éppen nincs, mert úgy igazából csak jövő januárban fogom használni a gépet és lenne szükségem az új képességeire; addig pedig még van időm várni, pl. a Boxing Day Sales és egyéb Karácsony utáni vagy január eleji kiárusításokra.

    Btw: jók azok a Mallorcai képek, s exif alapján úgy láttam, hogy döntő többségüket a 14-150-essel készítetted. Miért adod mégis el? Nekem bőven elég élesnek tűnnek (igaz eléggé le is voltak rekeszelve, f7.1-11-ig)
    Praktikusak ezek a szuperzoomok utazásra, nappalra, csak azt sajnálom, hogy nem 12-ről kezdődnek és nem időjárás-állóak. Emiatt gondolkodom csak a 12-50-es kitben, mivel a 12-40-esen kívül az az egyetlen időjárás-álló univerzális obi.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák