- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz DeckardCain #10372 üzenetére
Ezt alig lehet indulatok nélkül kommentálni.
Várhatok egy életen át, míg lejjebb megy a törlesztőm...<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz DeckardCain #10374 üzenetére
Én is ugyanannyi idős vagyok, mint Te, a takarodásra szintúgy gondoltam egyfajta végső megoldásként. Egy kormányzati megnyilvánulás elég, hogy jó kis többletkiadásaim legyenek. Érdekük, hogy gyenge legyen a forint.
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Szakad a forint - közel a történelmi mélyponthoz az árfolyam
Jegybanktörvény megszavazva, ollé.
Illetve: [link]
Még életbe se lépett, máris kiegészítették az új alaptörvényt. Alkotmányba foglalták az MSZP bűnösségét, a legfőbb ügyész alkotmányellenesnek talált bíróságválasztási jogát és azt is, hogy a kedvezőtlen európai bírósági ítéletek költségeit a nép fizeti meg.
Így aztán még könnyebb lesz felelősségérzet nélkül ámokfutni.
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Az ilyen férgeket eltaposnám egytől-egyig. Már az is egy szép jellemrajz, hogy a Föld és az unokái sorsa nem érdekli, de csak ne tevékenykedjen az én unokáim rovására. Elmehet az összes teszetosza időhúzó politikus is a rákba, csak a rövidtávú célok, érdekek számítanak, az emberiség 99%-a meg le van szarva. Közhely, de akkor is kiábrándító a helyzet.
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz #24334592 #10711 üzenetére
A franknál viszont ott az euróval szemben felállított küszöb. Remélem azt is megérem, hogy a forinttal szemben visszamegy a 200-as kurzus alá.
Sn[4k3]: le szeretnéd kötni, vagy csak folyószzámlán tartani? A diákhitellel kapcsolatban mi a konkrét kérdés? Kamat szempontjából semmi gond vele.
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Szeretnék majd élni az árfolyamrögzítéssel, bár van egy-két homályos rész. Bár nem nagyon látom esélyét, hogy a CHF kurzus valaha benézzen 180 HUF alá, de mi lenne akkor, ha ez a rögzítés időtartama alatt bekövetkezne?
Illetve miért javasolja annyira az NGM, hogy aki bírja a megnövekedett törlesztőt, az ne lépjen be a programba? Ahogy számoltam, egy CHF/HUF árfolyam szintet feltételezve mindenképp kedvező lenne belépnem.<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz DeFranco #12542 üzenetére
Nem teljesen.
Idézet:
"A devizakölcsön havi törlesztőrészletének árfolyamgát feletti részéből a kamatrészt elengedik, a hiteladósnak csak a tőkerészt kell megfizetnie a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó szabályok szerint."
A futamidő meghosszabbítása sincs terítéken.Itt egy kalkulátor.
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz maross #12563 üzenetére
Na jó, de mondj más lehetőséget, ha valaha is az életben pl. lakáshoz akarsz jutni itthon, ismerve, hogy mennyi az átlagkereset és nincs hátszeled.
Anno mi is úgy vettük fel, hogy számoltunk az árfolyamkockázattal, de ilyen mértékűvel sajna szerintem senki nem számolt. És a mocsok spekulánsok ma már támadták az EUR/CHF küszöböt.<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz attiati #12566 üzenetére
Magánvélemény, valaki más hivatású embereket nem szeret. Talán demagóg a meglátásom, de a spekuláns pl. nem ad egy áruhoz hozzáadott értéket. Lehet, hogy ez így túl sarkított, lehet vannak kivételek, de hangsúlyozom, ez az én magánvéleményem.
A CHF erősödés mögött állnak a hitelesek is, na de a tartós erősödést, pláne ekkora mértékűt aligha lehet rájuk kenni.
DeFranco: ha akkoriban eléd tolnak egy összességében jóval olcsóbb devizahitelt, sokkal kedvezőbb kamatozással, mint a forinthitel (még az akkortájt tapasztalható ingadozást is beleszámolva) Te melyiket választod? És a lakosság hány százalékának van pénzügyi végzettsége, hogy józanul mérlegeljen?
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz DeFranco #12569 üzenetére
A legrosszabb példával élve: 2008 augusztus-szeptemberben folyósított hitel. Onnantól milyen különbözetet teszel félre?
Ui.: jobbulást
concret_hp: nem bántasz meg, de azért egy feltételezett árfolyamon a futamidő végéig megtekinthető volt az annuitásos hitel törlesztő alakulása
A spekuláns témát hanyagolom, kifejtettem a véleményem, pont. A politikusokat sem szeretem.
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz Mercutio_ #12572 üzenetére
Ne menjünk bele. Van diploma, 2 nyelv ismerete (munkában elengedhetetlen) stb. De idióta lokálpatrióta vagyok, pedig adja magát a külföldi munkavégzés lehetősége.
Igen, a lakás rész is igaz és örülök, hogy van. Albérletből viszont elég volt és gyerek mellett nem akartam reszkírozni.
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz attiati #12575 üzenetére
Azért engedtessék meg, hogy jelen helyzetemben a svájci jegybanknak drukkoljak.
Az egyedüli tényleges segítséget (még ha tudtukon kívül is) ők nyújtották az árfolyamküszöb felállításával, minden más sajnos csak ront a helyzeten (PIGS orzságok adósságválsága, IMF időhúzás stb.). Tudom, a bré rossz oldalán állok és nem nagyon látom még a fényt az alagút végén, de már rég levontam a konzekvenciát.#12576 egy szóval sem mondtam, hogy mások tehetnek róla, itt a helyzet nem fekete és fehér, mégha a kormányzat tényfeltáró bizottsága "meg is találta a bűnösöket".
Az viszont tény, hogy mindent nem lehet(ne) a lakosság nyakába varrni.[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz amargo #12596 üzenetére
Én is béreltem lakást. Ennyi.
Nem siránkozok, hogy mások jólétét kell megfizetnem, pedig perkálok a közösbe én is, mint a katonatiszt. Nem csak Te fizetsz adót. Ennyi erővel mondhatnám, hogy saját megsegítésemre teszem mindezt. Azért ez nem ilyen egyszerű.10M hitelt vettek fel 20 évre, azzal a tudattal, hogy majd egy fillért sem kell fizetni.. - ezt végképp nem értem miért / kire írtad. Amikor még nem szállt el az árfolyam, már akkor is több mint kétszeresét fizettem volna vissza a felvett összegnek a teljes futamidőre levetítve, amit anno vállaltam is. Mára már tudjuk hová eszkalálódott ez az egész.
Örülök, hogy Te nem követted el ugyanezt a hibát. Én pedig okultam / okulok belőle, sajnos a családom kárára is.
Kifejtettem a véleményem, miszerint ez a történet nem fekete és fehér, túl sok tényező játszik közre és nem lehet csak az egyik szereplőre ráverni minden felelősséget.
Ami számomra elkeserítő az az, hogy sem a nemzetközi folyamatok, sem a hazai történések nem kedveznek a helyzet rendeződéséhez.
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz lajafix #12616 üzenetére
Lehet rosszul jött át a mondandóm. Reagáltam erre a kijelentésre:
10M hitelt vettek fel 20 évre, azzal a tudattal, hogy majd egy fillért sem kell fizetni..
Saját példával élve próbáltam illusztrálni, hogy nem feltétlen mindenki ilyen hozzáállással vett fel hitelt. Tudtam, hogy mire vállalkozok és azt is tudtam, hogy sokáig szinte csak kamatot fizetek, tőketörlesztésbe vajmi kevés megy. A kamat felszámításának jogosságát sehol nem firtattam.
A forinthitelt vonzóbbá kellett volna tenni, de ez már eső után köpönyeg. Utólag mindenki könnyebben okoskodik.
Oktass és ne kioktass, a személyeskedő hangnemet kihagynám. Nem ismerlek és Te sem ismersz engem.[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Elég jól megfogalmazott kérdések a mai svájci jegybanki akcióról: [link]
<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Új hozzászólás Aktív témák
- Rtx 4070 ti super omniblack 35 hónap garamciával
- Core2Quad Q9550 garanciával
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest