Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz .LnB #1732 üzenetére

    Elérkezett az a pont mikor azt mondom, te csak kedvtelésből, direkt kötözködsz.

    Ebben tévedsz, de megértem, miért gondolod így. :DDD

    Korábban leírtad, hogy az AI scriptelt és tulajdonképpen túl egyszerű kiismerni, nincs nagy kihívás.

    Az AI scriptelt, egy bizonyos, előre meghatározott sémát visznek végig, a hiányosságaikat pedig alapvetően az ilyen erősítések megjelenésével pótolja a játék. Ezzel önmagában nincs baj, sehol sem láttam jobb megoldást erre (elviekben lenne - bizonyos Random faktort pakolni bele, de érdekes módon ezzel még az ArmA-ban sem élnek a pályakészítők általában, pedig a küldetésszerkesztőben van rá opció), ezt anno is írtam.

    Majd most zavar, hogy az AI-nak van füle és ha nem csendben gyilkolsz akkor felfigyel rá.

    Nem ez zavar, hanem az, hogy a játékban lévő fegyverek többsége nem hangtompítós, ám a játék felépítéséből fakadóan ezek használatát nem támogatja. Semmi bajom nem lenne, ha az FN FAL-hoz is lenne valahol a fejlesztés fa elején hangtompítós változat - de nincs.

    Gyakorlatilag 17 óra játék után, 10%-nál ugyanazokkal a fegyverekkel megyek a küldetések többségébe (hangtompítós M4, a mesterlövész puska vagy most már a GROM-11 rakétagránát-indító; az altatópisztoly és ugye a bionikus kéz). Kifejlesztettem több másik fegyvert, de csak elvétve van arra lehetőség, hogy használjam is őket. Nekem ez a problémám. :U

    Nem tudom, általában azért ha valaki fegyver lövés hangját hallja akkor nagyon is felfigyel rá és ehhez még katonának sem kell lenni. Amennyiben ráadásul még katonákról beszélünk akkor valószínűleg erősítést fog kérni és visszalő.

    A gondom az, hogy a fő küldetéssorozatban ahányszor hangtompító nélküli fegyvert használtam, mindig folyamatosan jött az utánpótlás, vagy legalábbis olyan sokszor, hogy reálisan nem lehet leküzdeni őket. Az útblokádos esetnél nem láttam az őrjáratot, nem vagyok benne biztos, hogy a játék nem "utólag" rakta be.

    Még, hogy ugyan olyan fegyverrel lősz mint ami a tárásnak van és felfigyel rá, ráadásul vissza is lő?!!? Téényleg?

    Nem figyeltél. Nem azok figyeltek fel rá, akire lőttem, mert ők már a túlvilágra figyeltek ekkor. Azok tudták megállapítani a helyzetemet, akik hallótávolságban voltak, és akkor is a lövéskori pozíciómba mentek, amikor ugyanolyan fegyverrel lőttem, mint ami az ő társainak volt. Akkor is, amikor a célpontjaim némelyik szintén elsűtötte a fegyverét, így (elviekben) nem tudhatták, hogy melyik lövés volt az ellenségé, és melyik a baráté (horrobile dictu, hihetnék azt, hogy két baráti egység lő egy harmadik, ellenséges célpontra).

    Életszerű tényleg.

    Igen, eléggé. Ezért használnak Afganisztánban AKM-47-eseket a különleges alakulatok (és használtak korábban Vietnamban is).


    Különféle amerikai SOCOM katonák AKM-47-esekkel Afganisztánban, amelyek a fent említett okokból van a kezükben

    A Metal Gear sorozat mindig is stealth action game volt. Ami alapjáraton lopakodós, ebben és a többi részben is megvan a lehetőség arra, hogy végiglődd az egész küldetést, de akkor vállald a következményeket.

    Attól tartok félreérted az egészet. Nem az a baj, hogy végiglőni akarom az egészet, csak azt, ha már van kismillió fegyver a játékba, akkor adja meg a lehetőséget arra, hogy használjam is őket. Például nem látom sajnos, hogy az FN FAL-nak lesz-e később hangtompítós változata. Ha nincs, akkor pénzkidobásnak látom a fejlesztését. Így viszont nincs választék, az M4 az egyetlen gépkarabély, ami használható... Ez a problémám... :U

    DD nem 20m-ről spottolja az ellenfeleket.

    Nem, DD-t előre küldtem, hogy foglalja le az ellenfeleket, én csak azt mondtam, hogy tőlem ~20-25 méterre voltak, amikor észlelte őket...

    Ha most a helyzet fonákját akarnám megfogni, Te viszont nem a kérdésemre akarsz válaszolni, hanem minden egyes mondatomat megpróbálod kiforgatni, valahogy úgy prezentálni, hogy én vagyok a villamos, és mindenki más normális... :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák