Új hozzászólás Aktív témák

  • -Maci-

    addikt

    válasz Tikakukac #18646 üzenetére

    Szia!
    Én csak a saját véleményemet írom le, nem akarok okoskodni.
    A fotomarket oldalán szépen sorba lehet tenni ezeket a gépeket egymás mellé, táblázat szerűen összehasonlításra. Ezt tettem én is. A következőre jutottam:
    A pixelszám/érzékelő lapka méret arány nagyjából azonos, tehát ilyen téren kb egyforma a négy gép. kb. (azért nekm a Samu és a Sony 10.2 megapixele sok lenne).
    Vannak rossz tapasztalataim olyan gépekkel, amik ceruza elemmel üzemelnek (ezeket 1.5 voltos elemre tervezik, ha pedig "tölthető elemet" veszel bele az cs 1.2 volt.... Asszonyék Kodakja pl 4 képet tud csinálni egy feltöltéssel, új energizer akksikkal. Mástól is hallottam ilyet...) Szóval nekem szimpatikus ilyen szempontból a Samsung és a Pana FS6. Azok saját akksisak.
    A Sony-ban nincs optikai képstabilizátor. Szóval én a Sony-t itt ki is ejteném, a saját akksi hiánya, a képstabilizátor hiánya és a leg rosszabb kezdő látószöge miatt.
    A két Pana között hirtelen azt fedeztem fel, hogy az LS85-ben nincs képstabilizátor és nincs saját akksija. Tehát én akkor inkább az FS6-ot választanám.
    Tehát akkor maradt a Samu és a Pana FS6. Itt már nehéz a dolog. Igazából nem is tudom melyiket választanám, lehet dobálnia a pro és kontrákat ide-oda. Nekem böki a szememet a Samu részéről hogy kb ugyan akkora ccd-hez ~2 megapixellel van több. Ez a bajom vele. Viszont nagyobb a zoom átfogása, elvileg jobb a stabilizátora, nagyobb a kijelzője... A Panának viszont kicsit jobb a kezdő látószöge. Ha nekem kéne választanom, a szívem a kevesebb megapixel felé húzna, tudván, hogy pár dolgot fel kell adnom érte. Mindenesetre szempont lenne az is, hogy melyik mennyit enged manuálisan állítani. Valahol tesztben biztos le van írva. (csakhogy írtad, hogy Te is állítgatnád).

    Hát ennyit vettem észre én így hirtelen. Biztos van szempont, amit nem vettem észre, majd a többiek kijavítanak. :)

    Sok sikert!

    If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

Új hozzászólás Aktív témák