Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz elfelejtette #1479 üzenetére

    Kicsit amúgy tényleg tanácstalan vagyok és inkább jó magas biztonsági tényezőt hagytam.
    De elvileg most 18A-t tud a tápom ami látszatra nagyon nem elég, mert hosszútávon alapórajeles E6420-al és 8800GTS-el se bírkózik meg (összeszerelés után bírta egy darabig azóta egyre hamarabb kapcsol le ha valami zúzósabb grafikájú játékot indítok), mondjuk hogy 20A talán biztonsággal eléglenne így tuning nélkül, de ha még 70%-ot rántok a CPU-n ki tudja nem-e tényleg elkél 26A is, az meg már súrolja a 400W határai.

    Ha most 200 alatt kajálna akkor elégnek kéne lennie a mostani tápnak is, mert ha 90%-al számolunk akkor 15A-t enne 12V-ról, a tápnak meg papíron is vinnie kéne 18-at, akkor gyakorlatilag még 20-at is ha csak 25 fok van a szobában és hideg levegőt szívhat át magán.

    Legjobb lesz ha majd kimérem mennyit vesz fel a konnektorból a táp mikor felhúzva jár a gép aztán legalább utólag okosabb leszek.

    De inkább vegyek most 4000-rel drágább tápot mint utánna bukjak 2-3000-ret azon hogy eladok egy 2 hetes tápot és utánna veszek nagyobbat, vagy nálamvan 1 évig és lassan leépül az enyhe túlterheléstől és kidobhatom. És akkor ez talán kibír mégegy generációt, nem úgy mint az elődje.

    [Szerkesztve]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák