Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz ígyvanferi #85603 üzenetére

    Hát egyrészt eléggé esetlegesek a hibák. Van akinél mondjuk megjelenik egy hiba a készülékben, de ha egyedi akkor nem érdemes vele foglalkozni, mivel nem széria hiba, egyébként bármilyen hiba lehetséges, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Másrészt nem sok ember van aki napi szinten használhat vagy tapasztalhat annyi készüléket amiről itt szó esik. Az vagy olyan munkakörben dolgozik ahol ez lehetséges vagy nagyon gazdag és ráér ilyenekkel foglalkozni. Előbbi még előfordulhat akár itt is, utóbbit nem hinném. Ezért ha konkrét készülék esetén a felhasználói tapasztalatokra vagy kíváncsi, akkor vagy fórumot böngészed, vagy üzletek honlapján az adott készüléknél beérkezett kommenteket (ha van ilyen lehetőség). Ez utóbbival még probléma is lehet, mert mondjuk felhasználó hiba okán elégedetlen a vásárló vagy egyszerűen hülye, csak te ezt nem tudod meg, úgyhogy még félrevezető is lehet. Fórumban azért van lehetőség társalogni és vagy leszűröd a felhasználó hibát és/vagy hogy az illető szimplán hülye, vagy ténylegesen kiolvasható bizonyos hiba. További előny fórumon, hogy ha sok hasonló kommentet találsz akkor jó eséllyel tényleg probléma van. Szóval vagy gyűjtesz infót magadnak vagy megfogadod amit itt írnak (sokan itt is utána olvasnak vagy környezetük révén szereztek tapasztalatot).
    Számítástechnika teljesen más világ, ne is hasonlítsuk össze a kettőt.
    Vannak széria hibák, de ezt nem mindig lehet leszűrni, azért visszaolvasol itt a topikba is sokszor szó volt ilyenekről (voltak is viták belőle). Ezek már felhasználói tapasztalatok. Ehhez kell fél év legalább és egy aktív fórum az adott készülékről.
    "Vagy amiatt, hogy egyelőre még a kisebb méretből adódóan kisebb a teljesítményük, így nem melegszenek annyira, és nincsenek bennük mozgó alkatrészek, a gondok jelentős része eleve fel sem merülhet?"
    Melegedés már az okostelefonknál is valós probléma, legutóbb pl Snapdragon S810-nél merült fel ilyen probléma, ami máig valós, így nem ajánlott ilyen SoC-al szerelt mobilt venni. A hibák egy része van hogy hosszú idő múlva jelentkezik csak (kijelző sárgulás ami rossz minőségű ragasztó miatt volt, vagy AMOLED beégése), ezek vagy ismertek már és aki tudja felhívja a figyelmed erre, vagy rosszabb esetben kiderül nálad használat során. Ezek egyébként garanciális javítással orvosolhatók (vagyis pontosabban élni lehet a szavatossági problémával, mivel ezek gyártói hibák).

Új hozzászólás Aktív témák