Aktív témák

  • milestone

    tag

    Sziasztok,
    Szerintetek normális dolog az, hogy nem tudok választani a SonyE Arc S és Defy+ között?
    Eddig ZTE Blade-m volt, mellyel elégedett voltam, csak kissé lassúnak tűnt, ill. a hangminősége pocsék volt, egyébiránt korrekt kis készülék.
    Régóta kiszemeltem a (sima) Defyt. Rendeltem is egyet 1 hónapja, amikor megint felbukkant a T-nél. 8 nap után visszaküldtem, mert elégedetlen voltam a kijelzőjével (fakó, sárgás, napfényben olvashatatlan). Később elfogadták a panaszomat és kicserélték egy Defy +-ra.
    Igen ám, de pont aznap érkezett meg, amikor a Pannon féláron árulta a készülékeit 1 napig. És akkor megszédültem, megvettem (vélhetően az utolsó darab) Arc S-t, mely egy ideje nagyon tetszett.
    4 napja vettem át a Defy+-t, 8 napja van meg az Arc S, és nem tudok dönteni melyik maradjon.
    A Sonyban nagyon tetszik a külsője, stílusa, nagyon szépnek, elegánsnak találom. Gyönyörű, nagy a kijelzője (4,2"-es), szép színekkel, jól olvasható, erős napsütésben is (igaz, hogy a fehéregyensúllyal gond van, kissé pirosba hajló, nem szép a fehér). Gyors, és gyárilag van ICS (jelenleg a 4.0.4-et várják, a 4.0.3-as állítólag kissé bugos). Ám, ami az előnye (nagyméretű kijelző) az a hátránya is egyben. Nagy, tepsi, nem egykezes készülék, ráadásul nagyon vékony, ívelt a formája, csúszós, így nagyon könnyen kicsúszhat/pöröghet a kézből (valaki írt egy találó példát: többször előfordult, hogy megpördült a tenyerében, és kapkodott utána, mint egy csúszós hal után). Tehát nem stabil a fogása. A hátlap nagyon vékony, az egész készülék rendkívül törékenynek, kényesnek tűnik. Nincs GG.
    Ezzel szemben a Defy+ olyan kis praktikus, szerethető. Nagyon jó fogása van, nincs az az érzése az embernek, hogy mindjárt kiesik a kezéből, és ha meg is történik, nem gond, bírni fogja (meg a vizet is). Tehát messze nem olyan kényes. Gyorsnak tűnik ez is, nagyon jó a támogatása (házi szeszfőzdék :). Persze, nem olyan látványos a kijelzője, ez is kissé sárgás, napfényben nem olyan jól olvasható, mint az Arc S, de még elmegy. Kártyafüggetlen! (fontos). Gyári 2.3.6 van rajta. Nagyon szeretem hangerejét (hangosabb, mint a Sony; simán lehet használni autóban kihangosító nélkül), jó a gyári Car dock, és az akkuja is erősebb (bár a Battery Monitor csak 1650-es látja; nem 1700-es a gyári akku?), tovább bírja, kb. 50%-al, mint a Sony. Annak nagyobb a kijelzője (4,2/3,7), erősebb processzor (1,4/1).
    Wifije mindkettőnek gyengébb, mint a Blade-nek (annak kijelzője volt a legszínhelyesebb is, érdekes).
    Sajnos nem vagyok (már) olyan "outdoor" alkat (meló reggeltől estig, meg gyerek, és 18 se vagyok már; tényleg, ma van a szülinapom :), tehát ezt az előnyét nem feltétlenül használnám ki. Viszont csak a Defyt merném nyugodtan zsebre vágni.
    Ja, és nem fogok romokat cserélgetni, nem is értek hozzá, meg nincs is időm. Talán egyszer felteszek egy jót, és azzal marad.
    Melyik maradjon? A Szép vagy a Praktikus?
    Help...

Aktív témák