Aktív témák

  • 12-es csaj

    senior tag

    Hadd szóljak bele ebben a "vitába".
    Csekély tudásommal úgy tudom (bocsi a ronda fogalmazásért) : sok kártevő jut be a biztonsági réseken keresztül. S én konkrétan szeretem a Windows-t már jó ideje, sőt, lassan Win7-fan leszek, de azt elhiszem/elismerem, hogy a Microsoft nem arról híres, hogy olyan nagyon gyorsan javítanák a hibákat.
    Sokszor gyorsabbak az exploit-ok írói, mint a szoftverek fejlesztői...
    Arról nem is beszélve, hogy sokan használunk tört szoftvereket is (nálam Ms Office, bevallom őszintén - de legalább több nincs), s azokat nem frissítjük, nehogy lekapcsolják a fejlesztők.
    Szerintem sok kártevő jut be a gépre a felhasználó hibája nélkül.
    Maximum még ha korlátozott fiókban neteznénk, de erre nagyon sokan lusták vagyunk.

    3 kártevőt úgy kaptam be, hogy egyszer itt linkelt valaki Unlockert (nem nekem, csak gondoltam egyet, és kipróbáltam), amiről később kiderült, hogy fertőzött, maga a telepítő is és amit létrehozott, az is. Meg is nézte nekem valaki az oldalt NOD32-vel, ami pár dolgot karanténba zárt - szóval nemcsak a telepítő, hanem az oldal is beteg volt.
    Egyébként nekem úgy tűnt fel, hogy valami gond van, hogy a telepített szoftver nem akart semmit se csinálni. Le is töröltem, a maradékát az ESET Online vette észre.

    További 4 (ál-MSN-plusz-fájlok, persze az MSN-pluszhoz semmi közük se volt) pedig gőzöm sincs, hogy került a gépre. (Lehet, hogy egy Office résen??)
    S a 7 közül egyiket se ismerte fel az MBAM, pedig biztos vagyok benne, hogy futtattam, előtte frissítettem.

    De azért, ha valamit rosszul gondolok, kérlek javítsatok ki!

Aktív témák