Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz makaay2 #17193 üzenetére

Hali!

Akkor először is elnézésed kérem, erre a "verzióra"(ősök megvették) nem igazán gondoltam... :R

"Ennyire rossz védelem? Pedig ez sem olcsó? Jó néhány éve a piacon van! Bár valóban ez még nem sok mindent jelent"
    Egyáltalán nem, én magam még az előző évezredben kezdtem használni, mióta megjelent, és szerintem az első legális példányt is a 90-es évek végén vettem. Azóta is Panda-t használok ill. idén egy több gépes ESS liszenszet. A nagyobb konfigot, amin dolgozom, azt a Panda védi. A Panda-ról igazából egy negatívumra tudtak hivatkozni folyamatosan, nevezetesen, hogy nagy erőforrás igénye volt, és fogta a gépet. Ez igaz is VOLT, de ezenkívül nem találtak rajt fogást, mert a védelem területén kiemelkedő volt. A Panda 1990 óta jelen van a piacon, mindig is minőséget képviselt, elsősorban a egyedi vírusvédelmi technológiák területén. Valóban öreg motorosnak számít, kevés más gyártó van, aki ilyen múlttal rendelkezik, természetesen itt a Kaspersky-t mindenképp meg kell említeni, mert szintén "öreg versenyző" a piacon.(Az első nagyon népszerű terméke, ha jól emlékszem, az Antivral Toolkit Pro nevet viselte..)
    Manapság már a Panda erőforrás igényére nem lehet panasz, mert abban jelenpillanatban az első, már ami a memóriahasználatot illeti(6MByte). Az hogy meg egy kicsit(megfelelő hardver esetén) fogja a gépet, az természetes, hiszen meglehetősen széleskörű a védelmi palettája, "sok mindent" a felügyelete alatt tart. Ilyen hosszú idő alatt még mindig megvannak a személyes adataim, (nem lopták el, nem éltek vissza vele) a bankszámlámon is megvan a pénz, és nem vagyok egy Botnet-nek sem tagja...
    Természetesen a Panda is "csak" egy szoftver, az emberi hülyeséget "Ő" sem képes kivédeni, ahhoz, hogy biztonságban tudd a fontos adataid, ahhoz Neked is hozzá kell járulni, mert olyan AV nincs, ami felhasználó felelőtlen, veszélyes netezési szokásai ellenére is 100%-os védelmet nyújt. Az új vírusvédelmi technológiák, amik beépítésre kerültek, nos azokat anno még én is kétkedéssel fogadtam, de ennek köszönhetően még erősebb lett a védelme.

A KO-t arra értettem, hogy a Panda nem egy "pehelysúlyú" versenyző, bizonyos fokú vírusvédelemmel kapcsolatos ismeretekkel rendelkezni kell, bizonyos szakmai fogalmakkal tisztában kell lenni. Nem jellemző rá, hogy minden "apróságért" kérdez, de ha valamit kérdez, akkor azt tessék nagyon figyelmesen elolvasni, és annak megfelelően válaszolni, mert nagyon könnyű vele letiltani a komplett netet, vagy egyéb helyi hálózatot, legyen az akár WiFi is például...(Természetesen mindent lehet orvosolni, csak azt meg is kell tudni "benne" keresni.)

Gondolom Te is olvasgattál különböző teszteket, erre muszáj kitérni. Sokak által mérvadónak tartott tesztekben a Panda nagyon gyengén szerepel(sok más népszerű és hatékony AV-val együtt). Nos az ilyen teszteket nézd meg, aztán felejtsd is el. :K
    Ezek amolyan "fizetett hirdetések" kategóriájába tartoznak, vagy a csoportnak érdekeltsége van, bizonyos AV-k népszerűsítésében, fényezésében. Figyelmesen átolvasva, a hozzáértő szemek kapásból kiszúrják, hogy igazából miről is van szó, igazából gyakran arról szól a történet, hogy a konkurenciát egy "kicsit" lehúzzák, sok esetben pedig még ráadásnak hiteltelen, nem valós dolgokat is állítanak.
    A Panda régebben közölte, hogy nem kíván részt venni ilyenfajta tesztelésekben, és ezért is hiányzik sok "tesztből"...
    (ide nem linkelem, de 2 különböző tesztben(ugyanazt vizsgálták) 2 teljesen más eredmény, míg az egyikben egy adott AV a legrosszabbak közt van, addig a másikban meg a legjobbak közt...A Panda nem vett részt az egyik tesztben, ezért nincs mit összehasonlítani)

Szóval nem volt rossz üzlet a vásárlás, ha Te is "besegítesz" neki, akkor stabil partner lesz.

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák