Aktív témák

  • zed01

    őstag

    válasz yorka #11681 üzenetére

    4 szerver (2 win, 2 linux)

    Hálózatra kötött linux szerverek esetében ajánlott egy vírusirtó beszerzése.

    Nem írtad le melyik linux disztribúciót használjátok. A linuxon egy vírusirtó működése elsősorban a támogatott kernel verziójától függ. Egyetlen antivirus van a piacon ami a legfrissebb linux kernelt támogatja, ez a Sophos Antivirus Linux 6.6, én a windowsról örökölt paranoinám miatt ezt használom Ubuntu 8.10 asztali környezetben, meg ha van 3 GB ramom akkor miért ne?.
    A Symantec Antivirus Corporate Edition Linux 1.0.7 is jó, de az csak a gyári kernelekkel működik együtt, ha frissíted a kernelt akkor már nem. Végül is ha nagyon vágysz a Symantec által nyújtott nagyobb felismerési arányhoz, akkor csak eltávolítod az új kernelt és használod a régit.
    Állítólag az Avirát is meg lehet oldani hogy legyen rezidens védelme, de kell hozzá a Dazuko driver, amit be kell forgatni a kernelbe, ami elég időigényes, bonyolult dolog. A Sophos és a Symantec nem kér Dazuko drivert, simán, automatán települ.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

Aktív témák