Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • cog777

  senior tag

  válasz dolon75 #76 üzenetére

  Te konkretan a magyar oktatas problemajat kerdezed az AI kapcsan. En meg altalanossagban irtam, mit csinalhatna a kozeljovoben 5-10 ev tavlataban egy oktatasi rendszerben.

  Kulfoldon nincsenek annyira megterhelve a gyerekek altalanos elso feleben. Sok gyakorlatias orajuk van, torit ugy tanuljak pl egyiptomi orakereteben rajzolnak, festenek, agyagot egetnek es szep karkotoket keszitenek. Nincs evszam magoltatas.
  Kollegano gyereke nem regen kezdte az altalanost, imadja mint a legtobb gyerek. Nem kerdes, hogy egy 12 eves suliba akar jarni.
  AI tudna segiteni pl nyelvtanulasban, vagy lejatszani bizonyos interaktiv meseket. Khm.. VR szemuveg? Talan kesobb.
  Masodik fele mar sokkal komolyabb, viszont a szinvonal fugg az iskolatol es a tanartol.

  A magyar helyzet megoldasa: kidobni a jelenlegi politikai bagazst, megreformalni az oktatast legalabb az altalanos suli elsofeleben, hogy ne utaljak meg a gyerekek (es a tanarok) a sulit. (Ertelemszeruen tobb penz is kellene) Az AI nem tudna segiteni a mostani helyzeten.

  HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz dolon75 #76 üzenetére

  Avítt, elmaradott az egész elképzelés a tanulásról, úgy ahogy van. Amikor egy részegység megteheti hogy elutasítja a fejlődést, mert a közreműködők és a társadalom részéről nincs alkalmazkodás igénye, attól még lemaradás ténye ugyanúgy fennáll. Namost ha az alkalmazkodás nem a belülről jövő valóságérzékelés útján jön létre, azt ahhoz hasonlítanám, ahogy a conquistadorok meglepték az inkákat, dél amerika partjainál. Ilyen sokkot szenved el már most az oktatás. Gyakorlatilag ha valakiben lenne belső kényszer, illetve egy szar elképzelés arról hogy mit akar megtanulni, már önképzéssel állva hagyhatná az iskolarendszert. Elméletileg már most volna értelme egy laptoppal járni oktatásra, és az óra alatt csak melegedni, lehalkítani a tanárt, és tanulni a netről, de ez még csak a kezdet. Az óceánt átszelő vitorlások már ott parkolnak a kötözött nádtutajoknál, csak az a tanársámánok tamtamdobjai tartják vissza, kérdés hogy meddig tart az illúzió, hogy kellenek még valamire.

  Kérek egy számot a jútútú

Új hozzászólás Aktív témák