Új hozzászólás Aktív témák

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz Spectrum #8012 üzenetére

    "Na pont itt a probléma. Ezt nem a végén szokták ellőni, vagy ha mégis, akkor azt nagyon óvatosan kell, mert különben az történik ami most."

    Számomra ez volt a legfontosabb kérdés: Ki csinálta a Kaszásokat, és miért?
    Én teljesen biztos voltam benne már úgy Harbinger szövegei óta, ami ugyanolyan ködösítés volt, mint amiket Sovereign mondott, hogy itt a végén fog lehullani a lepel mindenről, nem azzal fog kezdődni a ME 3, hogy a képünkbe dobják a tortát. Szvsz te sem zavartatnád magad emiatt, ha nem ilyen buta alapkonfliktusra, hanem valami értelmes dologra épülne, és hasonlóan meg lenne magyarázva, mint amit az EC csinált végül.

    "A motiváció megváltoztatása egy olyan írói eszköz, amivel nagyon könnyen el lehet bukni. Ez itt kombinálva van egy másikkal, nevezetesen a deus ex machina-val, amit egyesek egyenesen a leggyengébb írók eszközének tartanak."
    A motiváció kapcsán nemtom mire gondolsz, deus ex machina meg inkább akkor lenne, ha nem kaptunk volna semmilyen magyarázatot. A játék sima befejezésében az volt a Catalyst, az EC magyarázkodása után szerintem már nem az, mert végülis a Crucible-re épül, az meg végig ott van a játékban.

Új hozzászólás Aktív témák