Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
Ezzel én is szoptam sokat.
Itt a megoldás.
Ha így se megy, akkor... "Once rebooted, it should say that you are using the NVIDIA web driver. If it is not working still then you may need to re-run the Clover installer and select "Install RC scripts on target volume".
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Smiley
addikt
Kelleni fog a npci=0x2000 flag, kulonben fagyni fog a boot soran. Itt nincs registry, azt se erdekli ha komplett hw-t cserelsz alatta. A kernel cache-t erdemes ujrageneralni, ezt leszamitva pofon egyszeru a dolog.
(#30451) general: Aham, hat ugye mielott ujraraktad volna, erdemes lett volna atnezni a log-kat, valoszinuleg egy semmiseg lehetett a probleam. Ez megint egy ilyen windows-os berogzodes, hogy ha valami nem megy ujrarakom az egeszet. Ez a letezo legrosszabb problemamegoldas, ugyanis nem tudja az ember mi okozta, tehat holnap megint elojohet ujra.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-
Muky_
tag
Bocs a bele pofázásért
Nem vagyok szakértő a témában, de nekem is soc775-ös vason fut a sierra és az smbios 10.1 -es.
Ami az aláírásodban van gép arra telepíted?
Specifikáció szerint a legalkalmasabb az iMac10.1 -es smbios.
Ez csak tipp , ha kipróbálod bajod nem lehet belőleUI: Ha ajánlani lehet egy appot a telepítő készítésre akkor a Pandora Installer ami nekem bevált
-
mgaben
senior tag
És milyen proci van abban a soc 775-ben? Tudja az SSE 4.1-et?
Mert az 775-ben ritka, nálam is moddolt bios meg xeon proci van.
Csak tipp, nem tudom egyáltalán a telepítő elindulna e ha nincs SSE 4.1Ha az aláírásodban szereplő akkor ja, és nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Dimebag88
aktív tag
A prelinked kernelt cserelted?
Pendriven keresd meg a IABootFiles mappat es csereld le
Ugye ide kellenek a rejtett filek is!
Terminalba ird be :
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES[ Szerkesztve ]
A madár az ász!
-
mgaben
senior tag
10.1-es smbios-nál úgy tudom az ecc ram-ok hiánya miatt kell valamit hackelni (ezekben az eredeti mac-ekben ecc ramok vannak). én is e miatt használom a 14.1-et. bár nem nagy ördöngősség előbbinél a hackelés, régebben itt le is írta nekem valaki.
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
senior tag
Csináltam eg CMOS Resetet, majd mindent beállítottam a BIOS-ban úgy ahogyan volt és most nem panic-ol. Viszont amikor tölt és eltűnik a kép ami jelzi hogy működik a videókártya ott csak fekete képet kapok és újraindúl a gép. Driverrel lehet valami gond ? Web Driver engedélyezve van és nem nvda_drv=1 el bootolok. Próbáltam nv_disable=1 el de ugyan ezt csinálja.
PSN: KalacskepuXY
-
Plasticbomb
addikt
Nem HFS telepítést akarok, hanem el akarom kerülni, hogy az NVMe SSDmen lévő Windows telepítésemhez hozzányúljon, akárcsak annak az EFI partíciójához. Az OSXnek csak egy lemezem van jelenleg, egy 256GB Samsung 850Pro, ami teljesen megfelel a célnak. Sierra alatt nem is volt gond vele, csak a Vega nem működik negyed gőzzel sem Sierra alatt. Én meg ki akarom próbálni, mit tud FCPX-ben pl.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Smiley
addikt
Azert bator huzas volt kirakni, szerintem ugyis le fogjak szedni valami indokkal. Amugy meg az apple-t nem erdekli, ha erdekelne akkor tenne ellene, cserebe viszont van egy rakas ingyen fejlesztoje. Respect, azert lehetett benne munka... ettol fuggetlenul en nem tartom jonak az unibeast/multibeast modszert.
Meg nem olvastam teljesen vegig, de talatam benne 1 hibat. Nvidia 8xxx-10xx tamogatottak a kartyak. A 7xxx csak 32bit-es driver volt.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fa előlapot kapott az ASUS legfrissebb, ProArt sorozatú miditornya
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Telekom mobilszolgáltatások
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest