-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitman77
senior tag
Kijön a képernyőre egy sárga háromszög, benne felkiáltójellel, és egy restart install gomb. Az iso nevében nincs erre utaló megjegyzés, csak mac os x leopard 10 5 1 amd. Olvastam valami ACPI dologról is, hogy azzal kell játszani, de ha kikapcsolom, akkor az installig sem jut el. Az nem lehet gond, hogy a cpu kicsit feljebb van húzva?
-
hitman77
senior tag
Megint megpróbáltam és most eljutott a végéig azaz azt írta ki, hogy installation complete, és indítsam újra, hogy véglegesítse az installt. Az ujraindítás után viszont nem boot-ol a HDD-ről. Nem ír ki semmit, csak leáll. Ha az a baj, hogy nem aktív a particíó, akkor, hogy tudnám megoldani?
-
Windsurfer
tag
Sziasztok!
mennyi az esély arra,hogy az osx (10.4.6 Tiger) fogja kezelni a video kártyámat ami egy ATI RADEON x1650 Pro? csak mert ATi oldalán nem találtam hozzá drivert
Motorola Defy Full Stock ^.^
-
Printszkrín
senior tag
válasz Windsurfer #456 üzenetére
Inkább 10.4.8 vagy felette lévő verzióval próbálkozz.
Elvileg van beépített hackelt driver a telepítőben, az Ati oldalán ne is keresgélj.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
PH 5.5
aktív tag
Xbench-et próbálgattátok már? Arra volnék kíváncsi, hogy a disk test másnál is olyan gyatrára sikeredett-e, mint nálam? [link]
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
biker
nagyúr
válasz Windsurfer #456 üzenetére
nem kell drivert keresgélni. nem windows, hogy plug-and-play azt jelenti, bedugod, és órákig játszol, mire megtalálod a drivert hozzá.
95% mindent ismer telepítéskor, amit nem, ahhoz vagy van gyári driver, vagy egy univ. driver, vagy semmi
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Windsurfer #462 üzenetére
10.4.8 volt a legjobb, legtöbb patches verzió, nem 4.6.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
haft
csendes tag
válasz Windsurfer #462 üzenetére
Device ID-t tudsz mondani? (System Profiler › Graphics/Displays)
-
hitman77
senior tag
Úgy néz ki igazad lesz. Megnéztem jobban és a "display: family specific matching fails" üzenet után írogat a CPU hívásokról. Szerepel a hiba leírásban egy "Geforce" kezdetű sor is. Hogy tudom kitörölni a drivert? És ha kitörlöm, akkor ha esetleg elindul, hogy tudok másikat telepíteni?
Bocs, hogy ennyi kérdésem van, de eddig csak Mac-re telepítettem osx-et, de azzal nem volt gond. És ráadásul azt sem használtam, állítgattam, mert ment minden ahogy kell.
-
haft
csendes tag
válasz Windsurfer #468 üzenetére
Próbálkozz a "kalózöbölben" a JaS és a verziószám keresésével.
-
hitman77
senior tag
Köszönöm, félsiker.
Tovább ment a szokásos beállításokig, de miután minden be van állítva és kiírja, hogy creating account, akkor nem történik semmi. Hagytam kétszer kb. 10 percig, de semmi nem történik. Azért valamit csinált a háttérben, mert másodszorra már nem fogadta el ugyan azokat az adatokat, mert már szerinte léteztek. -
hitman77
senior tag
-
xedos
addikt
Gáz lehet, hogy a Sony Biosában nincs SATA kikapcsolási lehetőség?
Az XP SP2 simán felmegy... -
Windsurfer
tag
Sziasztok!
Nah lejött az os x tiger(10.4.6) kiis csomagolt meg van az iso file daeomon beolvasta már másolom.
kérdés,hogy a telepítés illetve a bootolás,hogy megy?
egyszerűen bootoljon cd-ről és akkor ihaj csuhaj menni fog?
Bocsi,csak még sose telepítettem mac os x-tMotorola Defy Full Stock ^.^
-
Windsurfer
tag
ezt nem értem!
az ISO filera normális 4,5gb-t ír de mikor beolvassa a daemon akkor a meghajtó azt írja ki,h 182kb
ez,hogy lehet?Motorola Defy Full Stock ^.^
-
Windsurfer
tag
Nos még nem telepítettem föl de közben kicsit utánna olvastam a dolgoknak.
találtam egy blogot ahol ír a telepítésrőlhttp://blog.xorp.hu/mac-howtos/pc-mac-os-x-telepitesi-tapasztalatok-es-tutorial/
itt azt írja,hogy FAT32 kell a mac-nek
szóval nekem van egy 40gb-s vinyóm még anno felosztottam 30/10gb-ra mind2 NTFS-s rendszerű!
1: bekavarhat e (pl a másik 30gb-s résznek amin csak zene van egyébként) ha a 10gb-s partíciót utólag (norton partition magic 8.0-val) fat32-re alakítóm?2: én úgy terveztem (ahogy winfosnál is) hogy a 10gb partícióra megy a mac (kezdetben linuxot akartam) rá még a hozzá szükséges programok (driverek pl) és másik vinyóra meg a nem életszerű programok (lejátszók,böngésző stb) DE! fognak e ezek a progik működni,hogy ha azokat NTFS-s rendszerű vinyóra pakolom?
3: nekem a winfosra a melóm miatt sajnos továbrra is szükségem van. Megmarad az mint most is,hogy mielőtt elindulna a winfos előtte kiválaszthatom (ill kiválaszthattam mert már nincs) hogy melyik winfost akarom elindítani?
egyenlőre ennyi!
Kösziiii!Motorola Defy Full Stock ^.^
-
haft
csendes tag
válasz Windsurfer #479 üzenetére
Szvsz nem kell FAT32 legyen ahhoz h telepítsd. A disk utilty-vel úgyis leformázod. Én pl a mostani partíciókat a vista install diskpartjával csináltam és tökéletesen látta, kezelte a DU.
Halkan megjegyzem h a 40gigás vinyón egy kicsit lassan fog menni a rendszer, de próbának ok.
-
Lazax
csendes tag
Megpróbáltam feltenni a Kalyway 10.5.1-et. De újrabootolás után szétesett a képernyő - csak ismétlődő minták látszanak. Installkor nem kértem semelyik display driver telepítését - gondoltam akkor marad a normál 800x600-as módban és utólag majd felteszem a 2600XT-hez valót. Be kellett volna jelölni mindenképpen valamelyik ATI-t? Lehet utólag telepíteni parancssorból? A hanghoz viszont bejelöltem a felkínált Realtek 886(?)-ot, pedig ALC889A van az alaplapon. Lehet, hogy ezt sem kellett volna?
Másik problémám, hogy Shut Down és Restart után nem kapcsolja ki a gépet.
Konfiguráció:
GA P35-DS3R alaplap / 2 GB memória
Különálló SATAII 320Gb-os winchester, AHCI mode-ban
Radeon HD2600XT / 256M / DDR3 -
xedos
addikt
2db OSX-et probáltam leszedni, de mindkettő megállt....
Szóval? Van valaki a nyugati közelében? Kérnék tőle egyet... -
Touareg
tag
Hali!
Szeretnék OSX leopardot használni az A64 X2 esemen. Régebben próbáltam, de nem volt hozzá magyarítás, és frissítés után összeomlott a rendszer.ez osx 10 alatt volt. Halottam valami EFI nevű path ről amivel már lehet updatelni. Hogy működik ez? magyar nyelvet hogy lehet hozzá leszedni? Előre is köszi. -
lacibp18
csendes tag
sziasztok!
Leo telepítem inteles gépre simán ment minden de újraindom kiír egy ilyen szöveget hogy:
b0 error
mitől lehet?
-
micro
addikt
Sziasztok,
Mindent beálltottam a mailben a pop-os fiókomhoz,de nem megy valamiért.
Van esetleg valami trükkje?Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
xedos
addikt
Ha jól tudom, akkor a hivatalos frissítéseket nem szabad rátelepíteni -igaz?
De a szoftverekét? Itunes-iPhoto stb? -
xedos
addikt
válasz Printszkrín #494 üzenetére
Mi? Akár frissithetem a 10.5.2-re is????
Bár egyenlőre gondom van... nem akar elindulni. Alma felette egy behajtani tilos...
Particio OK, primary és aktív :-( most b0 error :-( -
xedos
addikt
Béna voltam, bár még mindig nem indul...
MBR particiós táblára Guidot akartam rakni....
Újra install, most elindul Alma forog, majd újraindul és kezdi előlről... alme és reboot -
xedos
addikt
válasz Printszkrín #497 üzenetére
i915 Pentium M 2Ghz 2Giga RAM Sata winyó
Kalaway 10.5.1-el. Olvastam másnál is ilyen problémát -de nem találtam megoldást.
Ha -v -vel indítok, akkor gyorsan ír, majd bootol.... -
xedos
addikt
válasz Printszkrín #499 üzenetére
telepítve van az SSE2 patch...
Levideóztam az indulást -v-vel...
megy, kiírja:
BSD root disk0 major14, minor1
syncing disks... Killing all processcontinuing
Azután bootol...
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest