Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
Elvetemült vagyok...
Szóval winyó csere után a SONY-n fut az XP és az OSX 10.4.11...
Most az OSX alá felraktam a régen megvásárolt Paralells-et, bele meg egy XP-t :-)
Műkődik :-) Néha szükségem van rá... ne kelljen már átbootolni...Remélem estére megjön a Broadcom Wifi, akkor már nem kell USB-s sem.
-
veterán
válasz Foglalt név #3104 üzenetére
Szia!
Tényleg, legyen béke, de nem tudom hogy hogy beszéljünk egy "nem teljesen tiszta" rendszerről, ha nem hagyjátok. Attól, hogy leírja az ember az adott 'disztró' nevét, az még nem warez. Én úgy tudom, hogy az a warez, ha az ember berakja a 'cucchoz' vezető linket, stb.
Egyébként, ha Magyarországon nem ütközik törvénybe a cucc használata, akár OSx86 akár EFI-X (teljesen legális, USB-s kütyü Tessék, link, olvasnivaló) formában, akkor nem értem, hogy mi a probléma, ha az USA-ban lennénk akkor persze jogos ez a (túlzott) moderáció, de nem ott vagyunk.
MOD: ha 24/7-ben kalózöblös linkek szerepelnének, akkor teljesen jogos a moderáció, a topik zárása stb.
Peace![ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz Neil Watts #3105 üzenetére
Ennél többet most sem tudok mondani.
-
biker
nagyúr
Értsd meg: az efi-x féle cuccokkal a MEGVÁSÁROLT osx-ed használata PC-n nem legális, de nem is illegális, egyelőre megtűrt
A buherált osx nem legális, sehogy.Ezért kértük, hogy senki ne írkáljon disztrókkal kapcsolatban, csak hibát, bár nem tudom, a választ hogy adjuk meg utána
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
veterán
válasz Foglalt név #3106 üzenetére
Akkor zárathatjuk a topikot szvsz.
-
veterán
-
JoeYi
őstag
amúgy ahogy olvasom Apple eladások 20-30%-al estek, szóval lassan ők is átállhatnak a microsoft nézőpontra (Vista miatt), hogy nem baj ha warez, csak használja valaki...
Erre valaki tud valamit?
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
El kell keserítselek, OSX-hez SOHA nem volt se serial, se regisztráció, se aktiválás, semmi
A kiadott programokhoz, pl iLife: soha nem volt se key, se reg, se aktiválás
iWorkhoz 2006-2009 közt volt serial, ma már az sincsha már megvetted, nem basztatnak, ha meg nem vetted meg, akkor a te lelkid bánja.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
kacse
csendes tag
Valakinek sikerlt már bezemelni Intel 3945 wifit? Ha igen hogyan.
-
kacse
csendes tag
Koszi a választ. Gondolom a nyílt neten azt érted hogy nincs titkosítva.Wep ....
Akkor várjak,nem érdemes másikat belerakni? Táncsak csinálnak egy rendesen műkodő drivert. -
biker
nagyúr
arra, hogy nem zavarja őket a warez, de telepítéskor kér egy kulcsot, amit utána aktiválni kell 30 napon belül, és ha 3-nál többször telepíted újra, akkor már többet nem lehet aktiválni, csak supporton keresztül, ahol kikérdezik, miért aktiválod ennyiszer.
tényleg nem zavarja őket
-
nlq
aktív tag
nos 1 nap tiltas utan ujra itt
szal az i egyegésznégyet (uhh ezert most betiltanak megint??? ) feltettem, egyenlore csak cpus=1 el indul se halo se hang de majd meg probalkozom nehanyat aztan majd jelentkezem mit sikerult osszehoznam
egyebkent a t. moderatoroknak szeretnem jelezni itt áll a polcomon 1 jogtiszta Leo ...
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Ott a pont ,evvel erővel fölösleges működtetni topikot.Én már más fórumon érdeklődök ha OSx86-ről van kérdésem .
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem egyszer munka-ügyben volt egy pár köröm az MS telefonos ügyfélszolgálattal aktiválás végett (asszem 4-5 Vista Business, meg egy Server 2008). Én akkor jöttem rá, hogy ezek direkt el akarják riasztani az embereket a szoftvereik megvételétől
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Steven
addikt
hogy tudnám widescreenre állítani a beállítást?
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
PH 5.5
aktív tag
Én sem értem ezt a túllihegett moderálási hullámot, csip-csup dolgok miatt topikzárás, pihenőre küldés, ráadásul mindenféle figyelmeztetés nélkül...
Rendben, elfogadom, nem akarok vitatkozni, de így tényleg nagyon körülményes, szinte lehetetlen segítséget kapni, vagy nyújtani az arra rászorulóknak.
Mondom mindezt annak a fényében, hogy például az egyik vezető játékos topikban simán be van linkelve egy fizetős tartalom ingyenes elérhetősége, na ez az, amit warez-nek lehet nevezni és hatványozottan súlyosabb dolog, mint amikért itt ilyen-olyan büntetések repkednek, mégis egész nap ott van mindenféle következmény nélkül.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Steven
addikt
most látom mekkora baromságot írtam ... szóval a probléma nálam az lenne hogy wide 20" as moncsim van és kéne 1680*1050 felbontás és sajna nincs ? probélma a vga driverrel van?
Ha azzal tudtok adni müködő driverhez linket amin van widescreen (9800gtm van)
Más ... ha kikapcsol a moncsi stand by üzem modba , valamiért lelövi az usb-s kütyüket ami nem baj ,csak onnan nem akarja vissza kapcsolni és mivel usb-s a bill meg az egér igy eléggé gáz
-
Nyugdíjas
nagyúr
Úgy gondolom az EFI Studio megoldja a driver problémáidat, bár nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a te VGA-dhoz is van benne driver pont,de mintha ugy rémlene...
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Racecam
nagyúr
Miben akarsz segítséget nyújtani, vagy kapni?
ha legális dologgal kapcsolatban, azt ezután is lehet, ha illegális ezután sem. Ilyen egyszerű ez. 100 emberből 98 megérti.
Nem tudom, milyen játékos topicról beszélsz, hol van az említett eset, de miért nem linkeled a megfelelő helyen? vagy azt gondoltad, hogy minden topic minden hozzászólását real time olvassuk folyamatosan? Kicsit sokat tételezel fel rólunk. Nem vagyunk ilyen sokan és nincs is ennyi időnk, ezért lenne egyszerűbb ha segítenél, ahelyett, hogy lenyomsz minket.[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
tlac
Topikgazda
válasz Racecam #3127 üzenetére
eddig abban a tudatban voltunk, hogy a topikban történő dolgok teljesen normálisak, elfogadottak, mivel senki nem szólt bele a működésébe
szerintem nem meglepő, hogy furcsálljuk az új helyzetet, hogy kb. 1 hónapja, mintha "megszállták" volna a moderátorok a topikot és, ha már vki utalást tesz egy hackintosh release-re, akkor tembant/bant kapvéleményem szerint teljesen normálisan ment a kommunikáció, nem voltak több oldalas, offolós, "anyázós" hozzászólások, nem cserélgettünk warez linkekeket, nem spammeltük tele hülyeségekkel a topikot, stb.
most meg gyakorlatilag azt sem tudjuk, hogy mit írhatunk le nyugodtan
-
tlac
Topikgazda
közben tovább bővítettem az 1. hozzászólásba szánt dolgot (ha még lesz egyáltalán topik...)
most is várom a javaslatokat, javításokat! (lehetőleg aktívabban, mint múltkor )
(moderátoroknak is kötelező végig olvasni, elrejtve hackintosh release neveket tartalmazhat )tlac kiegészítése
Billentyűzet és egér
Lehetőleg usb-s egeret és usb-s billentyűzetet használjunk, mivel ezeket az osx alapból kezeli. Ha valamelyik ps/2 csatlakozású, akkor telepítésnél fix-et is fel kell rakni. Ha vegyesen van, tehát az egyik ps/2-es, a másik usb-s akkor előfordulhat, hogy a ps/2-es eszköz nem fog működni.
Billentyűzet beállítása
Ha eredeti Apple billentyűzetet használunk, akkor nincs is semmi dolgunk, az megfelelően fog működni.
Ha nem, akkor a billentyűzet kiosztását be kell állítani, mivel az Apple billentyűzeten máshol vannak a gombok (főleg a speciális jelek).
Kiosztást megpróbálhatunk keresni a neten vagy akár készíthetünk is. Készítéshez az Ukelele programot ajánlom, könnyen kezelhető, csak össze kell kattintgatni.
Én egy magyar win-es billentyűzet használok, amihez már el is készítettem a kiosztást.
Innen letölthető.Kiosztás telepítése:
Egyszerűen csak be kell másolni a
[Home könyvtárad]/Library/Keyboard Layouts helyre (vagy ha azt akarjuk, hogy más felhasználó is elérje, akkor a /System/Library/Keyboard Layouts-ba, de ekkor a jogokra is figyelni kell). Majd a System Preferences/International/Input Menu panelen kiválasztjuk (ez esetben a Hungarian_tl-t) és ki-bejelentkezünk.Ha PC-s billentyűzetünk van:
Érdemes megcserélni a Control és Command key-t, ekkor a szokásos helyen lesz a ctrl+c, ctrl+v, ctrl+s, ctrl+f és a többi. A cserét a System Preferences/Keyboard & Mouse/Modifier Keys panalen tehetjük meg. A cserének lesz egy-két mellékhatása, pl. win-ben megszokott alt+tab helyett ctrl+tab-ot, ctrl+d (terminálban) helyett meg win+d kell használni, de még így is több billentyűzetkombináció lesz a megszokott helyén, mint alapból.
Home, End, Page Up, Page Down és Shift-es, Ctrl-os kombinációi:
Osx alatt ezek egészen másképp mennek, hogy ne kelljen átszoknunk, létre kell hozni egy [Home könyvtárad]/Library/KeyBindings könyvtárat és ebbe egy DefaultKeyBinding.dict fájlt, melynek tartalma a következő:
{
"\UF729" = "moveToBeginningOfLine:";
"@\UF729" = "moveToBeginningOfDocument:";
"$\UF729" = "moveToBeginningOfLineAndModifySelection:";
"@$\UF729" = "moveToBeginningOfDocumentAndModifySelection:";
"\UF72B" = "moveToEndOfLine:";
"@\UF72B" = "moveToEndOfDocument:";
"$\UF72B" = "moveToEndOfLineAndModifySelection:";
"@$\UF72B" = "moveToEndOfDocumentAndModifySelection:";
"\UF72C" = "pageUp:";
"\UF72D" = "pageDown:";
}Ez a hack a megcserélt Control és Command gombhoz van szabva, ha nem cseréltük meg, mert pl. Apple billentyűzetünk van, akkor használjuk ezt:
{
"\UF729" = "moveToBeginningOfLine:";
"^\UF729" = "moveToBeginningOfDocument:";
"$\UF729" = "moveToBeginningOfLineAndModifySelection:";
"^$\UF729" = "moveToBeginningOfDocumentAndModifySelection:";
"\UF72B" = "moveToEndOfLine:";
"^\UF72B" = "moveToEndOfDocument:";
"$\UF72B" = "moveToEndOfLineAndModifySelection:";
"^$\UF72B" = "moveToEndOfDocumentAndModifySelection:";
"\UF72C" = "pageUp:";
"\UF72D" = "pageDown:";
}Ezután már csak ki és be kell jelentkezni és már működni is fog a legtöbb helyen (Firefox-ban sajnos nem).
Részletesebb leírás:
[link] [link]Egér beállítása
Erre akkor van szükségünk, ha a sok gombos egerünk minden gombját használni szeretnénk.
Ha drága, márkás egerünk van, akkor érdemes szétnézni a gyártó weblapján, hátha ad osx-es drivert hozzá.
Ha nincs ilyen, akkor használhatjuk az USB Overdrive-ot (fizetős).
Ez részben átveszi az egér kezelését, a scroll-ozás sebességét itt kell most már beállítani és természetesen az egér gombjaihoz funkciókat rendelhetünk (szerintem a leghasznosabb böngészőben a vissza és előre beállítása).Magyarítás
Ha azt akarjuk, hogy a felület angol maradjon, de pl. a Safari magyarul jelenítse meg azokat az oldalakat, amiknek van magyar változata is vagy a dátum magyar formában legyen, akkor a System Preferences/International/Language fülön kell a "Magyar" nyelvet legfelülre beállítani és a System Preferences/International/Formats-nál pedig "Magyarországot" választani és esetleg még itt értelemszerűen beállítani pár dolgot.
Ha az egész osx-et magyarul szeretnénk látni, akkor csak innen kiválasztva a rendszerünknek megfelelő verziójú csomagot kell telepíteni (ha nincs pont olyan, akkor csak félig lesz magyar a felület), ez egyben elvégez minden beállítást is (a fentebb írt dolgokat sem kell megcsinálnunk).
A magyarításhoz én hozzáértem egy magyar helyesírásellenőrző telepítését is.
Töltsük le a legfrissebb verziót a HunSpeellX-Hu-ból innen és installáljuk. Ezután indítsuk el a TextEdit-et és a menüből válasszuk ki az Edit/Spelling and Grammar/Show Spelling and Grammar pontot és itt állítsuk be a "Magyar (HunSpeellX)"-et.
Az ellenőrzés működni fog Safari-ban, TextEdit-ben és még jó néhány helyen.Dual, trial boot-os rendszer
(majd később, addig is használd a keresőt a topikban)
Hasznos programok
(majd később, addig is használd a keresőt a topikban)
-
Steven
addikt
Tök jókat írtál ,magyar csomagot fel is rakom ,safarival kapcsolatban ,ha átállítom a regiót akkor tudni fogja a magyar helyesírást is úgy mint a firefox, vagy ahhoz le kell töltenem valamit? Más : tudsz linket vagy leírást maces bill kombinációkhoz (pl alma+F keresés) macas a billem...
...viszont kéne help ,tegnap már nemvolt erőm se türelmem végül ,hogy widescreen működjön az osx-en, kéne nagyon 1680*1050 es felbontás ...
Aztán miért fagy ki nálam ha 5 percig nem nyúlok hozzá az egérhez? Pontosabban az is lehet hogy le kapcsolja az usb-t vagy nem is értem Telepítésnél amikor a customra rá megyek fel kellett volna rakni a fix usb csomagot?
Utólag tud valaki küldeni ehhez linket ? mert googlén rá kerestem de nem találtam hasonlót újra telepíteni meg nincs kedvem
Aztán .. fel raktam az alc883 codecet és valamiért azt írja hogy nincs hang kártyám .. erre ötlet vagy ugyancsak link driverhez ami működik is...
Többit megoldottam wifi fasza update k mennek Safari megy progik mennek, film megy csak hangom nincs és widescreen-em és 5 perc után fagy vagy lekapcsol a bill meg az egér
Szóval please help!
-
tlac
Topikgazda
helyesírásellenőrzés csak akkor lesz, ha felrakod az ellenőrzőt hozzá és igen safari-ban is menni fog
vagy próbálj másik drivert a videokártyádhoz vagy van vmi program, amivel lehet másik felbontást ráerőltetni
amiről telepítetted, azon rajta vannak azok a dolgok, amiket a customization-nél is meg lehetett volna adni
nekem semmi nem kellett az usb-hez, neked lehet, hogy kell
update-elni nem érdemes
-
Steven
addikt
ok és KÖFF a link nagyon hasznos ... otthon meg megnézem a vga drivert remélem működni fog
Most nézem úgy is akartam screen shoot most már azt is tudom hogy kell
fagyás vagy kikapcsolás meg lövésem sincs mitől lehet ... megnézem az energia takarékosságot aztán max mindent lekapcsolok[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
Na kipróbáltam otthon az új drvivert, köszönöm Nyugdíjas nak is a linket ,de sajna ez se oldotta meg a problémámat ... viszont újra raktam az osx et találtam egy olyan opciót hogy display editor vagy mi... ami szerintem pont erre lenne jó csak épp használni nem tudom ...
Esetleg bármilyen más öltet erre?
Aztán felraktam az alc 883 as drivert ki írj hogy van hang kártyám meg mic bemenetem csak éppen baszik szólni
Az usb -s gond megoldódott , vicces benne az , hogy valamiért 2 hátsó port igy random nem müxik os alatt, átdugtam másik portba és ott azzal már nincs parája....
Szóval már csak hang és felbontás problémám van valaki help
-
Takhanto
őstag
Nekem is ilyen bajom volt,a megoldás az volt nálam hogy nem az eredeti monitor kábel volt rajta. Visszaraktam az eredeti monitor kábelt és visszaállt rendesen. Kérdés,neked az eredeti kábel van bedugva?
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
-
Steven
addikt
az elözőben benne van ... hang az az volt amit mondtál kössz én headphonra raktam monitor:
Hát életembe nem pipáltam ilyet a kábel volt a gond....valamiért a gyári kábellel felismeri a monitor felbontásait (2043NW samsungom van ami analog....)
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
A lényeg hogy köszönöm az összes segítséget, helpet az összes fórumozónak .....
már régóta vágytam rá és régóta probálkozok vele csak mindig fealdtam és végre most müxik....Ugyhogy BIG THNX!
-
Trub
tag
Sziasztok!
lLene pár kérdésem.
-creative x-fi fatality
-ati 4850
-gigabity pci-e wifi
-thomson rca usb cable modem (nah ehhez biztos hogy nics driver, még vista 64bit alá se csináltak a ny****)
ezekkel a hardverekkel lehetnek gondok .
Ezekhez drivert kell keresnem, vagy egyáltalán mik azok a kexek? Van ebből 64bites változat?
Milyen fájlrendszert kell használnom, nem jó neki az ntfs? Látni fogja a vistás ntfs partícimat?Bocsi, még életemben nem láttam mac-et.
Az első hozzászólást sem sikerült még elolvasnod úgy látom.
[ Módosította: Bordoi ]
-
veterán
-
Picco
addikt
válasz Neil Watts #3143 üzenetére
nekem tudnal segiteni? gepem az adataimnal, nagyon kivancsi vok h menni fog e, szeretnem osszehozni
a segitseget elore is koszi
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Picco
addikt
mind2 vinyo es a dvd is satas, csak a hitachi-t hagyom benne, mar le is szeleteltem belole 20g-t.
mod: off
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
veterán
-
Picco
addikt
válasz Neil Watts #3146 üzenetére
kiderul, csak installhoz kellene segitseg. (lassan jott le, ma reggelre ert le tehat ma lesz a proba csak delutan megyek melozni, addig meg minden infot szeretnek osszegyujteni az installhoz)
nforce 550
audigy 2 zs (ez asszem eselytelen)haverom vett egy macbookpro-t, 600k, azert teszem fel mert nem hiszem el h ennyire jo
-
Picco
addikt
melyik kernel ajanlott szamomra? voodoo vagy xnu?mi a kulonbseg a ketto kozott?
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
baromi sok csomagot ki lehet valasztani a customize menupont alatt, ethernet drivert es az alc883-at sikerult kivalasztani. a 2900hoz is egyertelmu a driver.
usb menni fog magatol vagy kell oda is valami?
chipset drivernel mit valasszak ki?
applicaton-s menubol nem kell semmi?bocsanat a sok kerdesert de sajna az elso hszben a linkek vagy nem eleg informativak, vagy hianyoznak a kepek a leirasbol vagy valami mas van.....
-
Lenry
félisten
felraktam az /*faszér nem lehet mondani melyik disztrót*/ és csak safe modeban hajlandó elindulni. normál módban kapok egy üres képernyőt, két egérmutatóval, ami közül az egyik a kép bal fölső sarkába van fagyva a másik mozgatható... és ennyi. nem megy tovább
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest