Új hozzászólás Aktív témák

  • kisjimy

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szeretném megosztani tapasztalatomat veletek egy új samsung sm951 512gb pcie m.2 ssd-ről.Természetes mac os x sierra ment fel rá.
    Teljes config: Gigabyte Ga H97.D3H
    Intel i7 4770
    Corsair 8Gb 1600mhz ram
    Asus GTX 770
    OCZ vetrex 3 120gb ssd
    Samsung sm951 512gb pcie M.2 sdd ( ahci-s)

    Nos,eddig a kis ssd-n szépen ment a belakott El capitan.Gondoltam újítok fejlesztek,és veszek egy m.2-s ssd,mivel a lap támogatja.Sok utána olvasás után(elviekben nem lehet gond) mivel ez már ahci-s.Még driver is van hozzá mac alá.Szuper!!! Neki is álltam,biztonsági mentes megvolt egy 64gb pendive-ra,8gb pendrive-on tonymacx86 szerint megcsináltam a sierra telepítőt.Kis sdd kihúz bios beállít( tony alapján) pendrive bedug,gép indul pendrive bootól.DE!!! Nagyon tetü lassan ment,egy comodore64 100szor gyorsabb volt.Nem is értettem miért,bár most sem.MInd1.Telepítő felismerte az új ssd-t meg is formázta,telepítés folytat.Elég hamar fent is volt.Restart,boot pendrive(ez a szakasz kb 10perc) sdd villám gyorsan betölt.Rendszer áll(I'm happy) Hang nem volt(alc1150) nativ vga ment csak,az is darabosan,net semmi(intel GBe).Multibeats elindit beállít tony alapján meg a saját kext insall.Restert. Pendrive bootol szokásos győkalatt 2vel,rendszer feláll.Oh.. van hang.net.Vga még mindig nincs,de se baj megy az új nvdia driver.Restart,szokásos szarakodásos boot.de az osx pöpec.Minden driver jó,és megy.2 kivéve a kód beirásánál zavaros a kép alig látni hova irom be a kódót,de utána meg szuper,megy szépen a gtx770.SSD drivert nem tudom feltenni,nem mükszik.
    Na de most jön lényeg!!! Csináljunk clover bootot erre az sdd-re!!! LEHETETLEN!!!!
    Clover indit lefut Finish,restart.Pendrive kihúz,boot semmi,nem lát boot-ot.Bios turkálás netetzés kutatás mi a gond,de mindenhol winfos10.Nos gondoltam akkor visszadugom kis ssd-t és mi boot-olt be??? a sierra :D
    Nem hittem a szememnek.BoisbanOCZ ssd boot1,de nem samsung ssd,mivel a bios nem látja(rohadt érdekes)l.Dobtam egy hátast.Hogyan?Miért?Na szuper minden ok,rendszer 99%-os most letörlöm a kis ssd-ről az el capitant.Restert,persze mi volt semmi boot.Gondoltam egyet,mi lenne ha kis ssd-re clover-el csinálnék rá egy boot-ot.Úgy is történt.És elindult!!! Ocz-csak clover boot-van,samun a sierra,és csak igy tudok bootolni.
    Nos,ha valakinek lenne ilyesmi tapasztalata,ne kiméljen!
    SSD driver kéne feltenni,ebben is szivesen fogadok tanácsokat ötleteket.

    Elnézést hogy ilyen hosszúra sikerült irományom,de ezt le kellett ide irnom,ha esetleg valaki M.2 ssd vesz,és bármilyen oprendszert is akar feltenni!

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák