Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beran
tag
Nah emberek sikerült feltennem tesóm gépére,minden megy elméletileg rendesen,az integrált vga-as lapnál elsem jutottam a telepítő betöltődéséig,nemtudom miért
Gdfath3r:az asztalon azt az effektet hogyan lehet előhozni ami ilyen vízhullámzásra hasonlít?Amit nálad láttam a macbook-on.Kösz
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Gdfath3r #1049 üzenetére
Jah, és egy marha jó kérdésem van csak. Bár nem olvastam még végig, szóval ha benne van, akkor sorry. Szóval:
Gondolom NVinject-el nem komálják egymást. Hogy kell eltávolitani az NVinjectet?"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Gdfath3r
tag
-
Gdfath3r
tag
válasz Nyugdíjas #1056 üzenetére
A GFX_string es az NVinject nem lehet egyidoben telepitve.
A tutorialban van egy ressz hogy hogyan lehet az nvinject-t eltavolitani...terminalban
sudo rm -rf /System/Library/Extensions/NVinject.kext
vagy egyszeruen kitorlod azt a kext-et
[ Szerkesztve ]
Hivhato vagyok Viberen
-
leviske
veterán
Ugy összesítve... jól vágom, hogy ha OSX-et rakok a gépre, akkor a tuningot ugy ahogy van felejthetem el?
Nagyon felhasználóbarát...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
leviske
veterán
válasz Gdfath3r #1062 üzenetére
Valahol a topik elején olvastam ilyesmit... Amugy nem akarjátok az 1. hsz-ba összegyűjteni, hogy miként is kell ezt telepíteni PC-re?
(#1061) Nyugdíjas: Ha a SnowLeopard jól sikerül, akkor felkúszik a gépre...előtte nincs nagyon kedvem, szenvedni. A 10.6-ban látok némi komolyabb alternatívát Vista ellen...
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz leviske #1063 üzenetére
Te hülye vagy, már ne haragudj
Ez nem ellenfél a Vistnak? Akkor mi az?Tuningra még egy személyes megfigyelésem: Amilyen beállitásokon a win hibázni szokott, esetleg kékhalálozik, ez vigan fut. Akkor ki a tuningbarátabb?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
leviske
veterán
válasz Nyugdíjas #1064 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem ellenfél, hanem, hogy számomra egyelőre nem sürgős a váltás.
Amugy játékokat hogy lehet rajta megoldani? Mert veltételezem meglehet... és ha meglehet, akkor mennyivel lassabbak a Vistás sebességüknél?
Bár teljes váltást ugy sem tervezek... csak egyik hdd-n ez, a másikon a vista.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Gdfath3r #1067 üzenetére
Ha nem próbálja ki, sosem tudja meg ...
Nem kezdem el sorolni,mert unalomig van ismételve. Csak fel kell adni a kis berögzött szokásait az embernek, kicsit nyitottabbá válni, és kikászálódni a kényelmes Win-es posványból,amibe már az iskolában belenevelték. Persze, hogy "könnyű" a winfost használni, ha msra sem tanitottak"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
leviske
veterán
válasz Gdfath3r #1066 üzenetére
Jáááj, ezt a koppintás dolgot ne. Most olvastam egy régi enyhén öntelt nyilatkozatát Jobs-nak.
(#1067): Úgy legyen!
(#1068) Nyugdíjas: én nyitott vagyok... csak játszani is szeretek. És nem tudom, hogy mennyire befolyásolná rossz(?) irányba a játékélményt az OSX.
Ha nem lennék nyitott, akkor nem váltottam volna Vistára XP-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz leviske #1069 üzenetére
Játékhoz fog mellé kelleni egy winfos sajnos,mert eléggé nem nagyon játékplatform ez....
De munkára, mindennapi használatra jó.
Egyébként tény, hogy koppintás. De ebbe most ne másszunk bele...
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Gdfath3r
tag
válasz Nyugdíjas #1070 üzenetére
Nekem van egy fasza hack, minden jatekot at lehet portolni a mac-re....
Mar probaltam tobb jatekot mac-en, egyre tobb van es lessz.Maga Steve Jobs, elismert marketinges, talan a legjobb a vilagon, tudja mi kell es hogyan lehet kihuzni a csocselek zsebebol a penzt...epp ezert nagykepu es ontelt neha....
Hivhato vagyok Viberen
-
Gdfath3r
tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új remek kérdésem:
Van valami jó kis disk-utility a beépitetten kivül? mert az is bőségesen elég volna nekem,de valamiért nem tudok vele olyat csinálni, hogy hozzácsapok egy particionálatlan területet egy particióhoz. Gondolom nem lehet ilyet vele... Mivel lehetne ezt megvalósitani?
-
PH 5.5
aktív tag
válasz Nyugdíjas #1074 üzenetére
Van egy elég jónak tűnő progi, bár személyes tapasztalatom nincs, de egy barátom büszkén mutogatta. Szerintem azzal mindent meg lehet csinálni, boot-dvd változata is van.
Drive Genius 2 a neve, mindenképpen megér egy próbát.
[link][ Szerkesztve ]
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Gdfath3r
tag
válasz Nyugdíjas #1074 üzenetére
Nincs szukseg ra.....legtobb esetben az a problema, hogy formazas utan nem aktiv a particio. Aktivalni a particiot barmely fdisk-el lehet. Viszont ha a Disk Utility-vel particionalsz, oda kell figyelni hogy Inteles gep eseten GUID particiot kell csinalni, AMD eseteben MBR particiot, mert hanem utana nem latszik a rendszerben.
Hivhato vagyok Viberen
-
PH 5.5
aktív tag
válasz Gdfath3r #1077 üzenetére
Most próbáltam, a progi működik rendesen, de a dvd nem akar boot-olni. Több fórumban írják, hogy az újabb inteles MAC-eken ugyanez a probléma, és a következő verzió már menni fog.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
m0h0senator
őstag
Hellosztok! Az a bajom h elvesztettem 1 nagyon jó kis fénykép szerkesztő progit amit az apple oldaláról tölöttem le. Ha jól emlékszem csak pár száz kb-os volt de most nem találom. Nagyon egyszerűen lehetett vele effektelni..ha valaki emlékszik rá légyszi segítsen.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
m0h0senator
őstag
Tud valaki egy jó bluetooth szofware-t?
-
Gdfath3r
tag
-
Gdfath3r
tag
-
biker
nagyúr
válasz m0h0senator #1084 üzenetére
hibás dmg-t tölöttél le
a shinet síma BT explorer, ami van a mac osx-ben, lekezeli, csak a sync nem biztos, hogy megy majd, de fileokra jó
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
_Blank_
senior tag
válasz m0h0senator #1086 üzenetére
-
biker
nagyúr
válasz m0h0senator #1086 üzenetére
vlc-t használunk.
szar a felirat, ha siet
ha jó a felirat, akkor mindig jó, esetleg "szoros feliratozás"???Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Nyugdíjas
nagyúr
Meg lehet azt késleltetni/siettetni is. Nekem is volt, hogy sietett, és szépen hozzá tudtam igazitani...
Amúgy én komolyan mondom megcsókolom a kezsit-lábát annak az embernek aki végre portolna valami jó front-end-el MPLayert OSX alá(SMPlayerre gondolok főképpen). Sokkal jobban szeretem. nem beszélve, hogy normálisabban kezeli a HD dolgokat.
Nade csak bekövetkezik azért ez előbb-utóbb...MÁS: Jah, meg még az jutott az eszembe, hogy tényleg összerittyenthetnénk valami jó kis 1.hsz-t...
Lehet megpróbálkozok vele ma-holnap... Godfather meg majd jóváhagyja Segithet is akár[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Nyugdíjas #1089 üzenetére
én meg szinkront készítettem nem is egyet.
szóval srt-nél, ahol időre van időzítve, pl 1perc 23.123mp, ott ha siet, akkor igen csak gáz van.
ahol meg csak frame-hez, pl sud, txt, ott a 2345. frame ha van framedrop, akkor elcsúszik. framedrop meg akkor van, ha hackelt osx-en nem indul be a vga vezérlő minden eleme, és lassabban játszana le, és dobálja, nem veszed észre, csak azon, hogy 10perc múlva csúszik a szinkron.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Gdfath3r #1092 üzenetére
Azt tudom én,de én hiányolom az SMPlayer remek frontendjét...
De ahogy nézem ez valami más, mint nekem eddig megvolt... Csekkolom, hátha jobb
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, fent van a GFX String. Hol tudom esetleg csekkolni biztosan, hogy jól-é ismeri mostmár a VGA-mat? System Profiler aszongya Meg QE supported, miegyéb...
-
Gdfath3r
tag
válasz Nyugdíjas #1098 üzenetére
Pontosan, ha a System Profilerben ott van hogy milyen a kártyád pontosan, illetve CoreImage és QuartzExtreme támogatott, akkor minden rendben.....ha a kátyád tipusát kiírja, akkor eleve müködik a gfx-string...az hogy most van 3D gyorsitás, az épp attol függ hogy a kextek illetve OpenGL.Framework müködik rendesen vagy sem...
[ Szerkesztve ]
Hivhato vagyok Viberen
-
m0h0senator
őstag
Tud valaki dvd író programot a "drágámra"?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Motoros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- Kis méretű csúcsmobillal készül a OnePlus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...