Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • xjj

  csendes tag

  Sziasztok!

  Minap vettem egy ilyen webcamet, és őszintén szólva nem vagyok elájulva tőle, ahhoz képest h milyen sok jót olvastam róla előzőleg, valahogy én nem érzem olyan jónak a kép minőségét.

  Bár ez lenne a legnagyobb gondom. A gondok ott kezdődtek, hogy a Logitech saját szoftvere az LWS indításkor képes azt böfizni, hogy "Incompatible webcam detected". Ezt teszi a 2.51-es és a 2.40-es verzió is (utóbbit eleve azért próbáltam ki, mert azt írták, hogy az jobb a C920-hoz; ja és ugye Win7-et használok). Ettől függetlenül a szoftver felmegy, a kamerát tudom is használni, viszont a zoomot egyáltalán nem hajlandó működtetni. Ez rendkívül dühítő, mert ez lenne számomra a kamera egyik legfontosabb tulajdonsága (nem, a "tedd közelebb a kamerát a cucchoz" nem megoldás).

  Órákon át túrtam a netet megoldás után, de semmi, és úgy fest, hogy a logitech tech supportja is a nullával egyenlő (találtam egy bejegyzést hasonló panaszról 3 hónapja, szóra se méltatták). :W

  Ha valakinek van bármi tapasztalata, ötlete, nagyon sokat segítene vele, eleve a járvány miatt vettem, otthoni munkára...

  J

  [ Szerkesztve ]

 • xjj

  csendes tag

  Ja, és olyan gyönyörű, amikor ilyeneket szól, hogy ""You are using generic Windows (UVC) drivers, providing reduced functionality and support for your product. To get the best experience out of your camera, please install logitech drivers.", közben meg semmilyen módon nem tudsz manuálisan drivert installálni, maximum a szoftverjüket, ami baromira nem cseréli le az alap windows-os drivert az övékére... :(((

 • xjj

  csendes tag

  Az alábbiakat követtem el azóta.

  - Összes webcam szoftver uninstall, registryből minden Logiteches bejegyzés kukába.
  - Találtam végre c920-as drivert standalone verzióban, szóval nem szoftvert (ami aztán persze nem installálja). Később a szoftver könyvtáraiban turkálva (nem egy könyvtárba rakja ám, hanem több helyre) is rájuk leltem. A lényeg, hogy lett driver.
  - Ráerőszakoltam a Windows 7-re, így a windózos driverek helyett egy leheletnyit régebbi, de legalább kompatibilisebb driverek kerültek fel. El is kezdtem reménykedni, mert az Eszközkezelőben "HD Pro C920" helyett "Logitech HD Pro C920" volt látható.

  - Na, akkor fussunk neki megint a Logitech Webcam Software-nek. Ami persze megint beszól h "Incompatible Webcam Found". Gratulálok. Persze feltettem a progit, és láss csodát, működik a zoom. Ugyanakkor a panning persze nem megy, és 720p feletti beállítás nem elérhető... A 720p is slideshow-ként megy... (nem, nem 20éves a gépem).
  - Akkor nézzük meg a 2.51-es webcam software-t. Ugyanaz...
  - Akkor nézzük meg a Logitech Capture-t, ami állítólag a hűdefejlettebb verzió. (Próbáltam, korábban is, nem rossz, 2 baja van csak: 1) teljesen értelmetlenül az asztal összeállítást kikapcsolja indításkor 2) a beállítások csak abban a szoftverben működnek, nem univerzálisan állítja be a webcamnek, ergo más progival nem tudsz zoomolni stb.) Na, és itt jött a meglepi: ez a tetű szoftver nem talál webcamet, mert ugye nem a windózos driver van fenn, hanem a régebbi (de az lws-sel kompatibilisebb)... Mondom, akkor próbáljuk már ki h visszarakom a windózos drivert... itt meg a windóz szívat be, ugyanis NEM AJÁNLJA FEL a korábbi drivert... komolyan!

  Úgyhogy most ezek a lehetőségek:

  - Így hagyom az egészet, és örülök, hogy legalább zoom van, még ha 1080p nincs is rendesen (se RightLight, se semmi egyéb fontosabb opció nem állítható most, csak a zoom; külön érdekesség h ezen az oldalon [link] jobban néz ki a kép minősége, mint skype etc. alatt).

  - Vhogy visszacsalogatom a windózos drivert, akkor talán lesz jobb minőség, de nem lesz zoom.

  - Felteszem a win 8.1-et (brrr), ahol állítólag egy embernek sikerült megoldania a zoomot a régi driverekkel (h a minőség milyen, arról nem ír, talán az is rendben van). Ja és h miért nem használom azt a drivert, amit ő? Mert az win 8.1-es...

  Egy decemberi fórumos bejegyzésből azt vettem le, mintha a Logitech DIREKT úgy csinálta volna meg az újabb C920-akat h azok alapból a Windows UVC drivereit használják - dacára annak h azzal sérül a webcam funkcionalitása. A régi driverekkel viszont nem teljesen kompatibilis a (vélhetően) új (firmware-ű) kamera.

  Boldog lennék ha bárki c920 tulaj megosztaná a tapasztalatait ezzel kapcsolatban. A tech supportot meg egyebeket olvasgatva nem egyedi az eset, és természetesen ők tesznek rá nagy ívben, amíg a sok-sok coin becsilingel a tárcájukba...

 • xjj

  csendes tag

  Jól elvagyok itt egyedül, de talán segítek valakinek ezzel - ha már én nem kapok ötletet. :(

  Google hangoutsben slideshow-ként működik a kamera, Skype alatt normálisan - csak rossz a kép. Gondoltam, megnézem megint a Logitech Capture-t, hátha... mire autoupdate-elte magát, és megtalálta a kamerát. Elkezdtem váltogatni a felbontások között - 360p-ben rendesen működik, annál feljebb pedig slideshow.

  Lássuk, mit mond a hardverigényekre a Logitech!

  “For 720p video calling we recommend at least a 1Mbps upload and download internet connection, and a 2 Mbps connection for 1080p video calling. We recommend a 2.4 GHz Intel Core 2 Duo or higher with 2 GB of RAM. (For specific requirements please check your preferred video calling client’s homepage, as requirements can vary.)”

  Quad Core 3,5 GHz-es procim van, 8 giga rammal, köszönöm. A netkapcsolatom a speedtest.net szerint perpill 93 Mbps.

  Ezek után miért szaggat a kép 720p-ben és 1080p-ben? :(

Hozzászólok Aktív témák