Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #13062 üzenetére

    Szerintem nem gyanús az, valami támogatási alapon népszerűsítik az szabad szoftvert időseknél és diákoknál. Ennek még akár értelme is van, mert tényleg ez az a réteg, akiknek általában valami nagyon régi, ergya gépük van, nem játszanak a legújabb játékokkal, semmi CAD meg Adobe kreatív szoftverezés, és elegük van, hogy a XP/Win7 supportja lejárt, a Win10 meg alig döcög a gépükön, és állandó update-tel szivatja őket, meg a felülete is fapados. Nekik egy Mint ideális lehet minden szempontból. Igaz ehhez nem kell jólétcsomagozni, aki ilyesmit keresett, eddig is le tudta tölteni a linuxmint.com/download.php oldalról (ezt érdemes a magyar oldallal szemben használni), magyar nyelvet is támogatott eddig is. Különösen idősek körében lehet előny, ha a politika népszerűsít ilyen megoldásokat, mert ők az autoritásra mennek. Mert így nem az van, hogy kocka Linuxot akar velük valaki feltetetni, hanem ingyenes jólétmöhő van rájuk tolva, az meg mindjárt máshogy hangzik a legtöbb laikusnak. Mert a Linuxról azt hallották, hogy szar meg bonyolult, azt ne már, mert egyetemi informatikusi diplomával használható csak, és ez tény, mert a Zorigó meg a Zindeksz is megírta, és a fórumon Win Pisti is ezt mondja, hárman együtt meg nem hazudhatnak, de még csak nem is tévedhetnek.

    Az állam meg azt nyeri ezen, hogy az ilyen projektekre egy csomó pénzt fel lehet venni, el lehet költeni, rokoni-ismerősi vállakozói körnek lehet leosztani, meg kipipálhatják, hogy növekedett a digitális írástudási szint, meg javult az informatikai infrastruktúra, és nem az van, hogy nem csináltak semmit egész nap.

    Úgyhogy akár még jó is kisülhet belőle, de legrosszabb esetben is max. csak a nemzeti PinkPanther sorsára jut és nem terjed, nagy veszteség akkor sincs. Inkább legyen el ilyen intézkedésekkel a kormány, ezzel sok kárt nem okoznak, és olcsóbb is, mint a stadionépítés. Felőlem legyen, legalább rajtad kívül is használja majd még valaki a mentás Cinmanót :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák