Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Raynes #5926 üzenetére

    20 éve a játékok még nem windowsosak voltak.
    a directx-et a w95 osr2 és az nt4 tartalmazta először, de a 2.0-s verziójáig nagyjából semmi nem ment vele, pláne nem játék. 1996-ban is még mindig csak erőltették a használatát.
    20 éve a játékok még doson futottak. linuxra volt dos emulátor, azzal lehetett bizonyos szinten játszani, aki akart.

    mp3-at simán hallgattunk linuxon, cd-t is játszottunk le, grabbelni is lehetett már. 1999-ben fejezték be az xanim fejlesztését, akkor képzelheted, mikor kezdték. 2000-ben már volt mplayer.

    office még windowsra is csak alig volt, én senkit nem láttam, aki akkoriban ms office-vel dolgozott volna. aki nagyon szövegszerkesztett volna mifelénk, azelőtt két út állt: vagy wordperfect-ezett doson, vagy latexezett bármin. ehhez képest nekem pl. volt applixware itthon, meg lehetett staroffice-t venni/szerezni, tehát aki grafikus office-t akart, linuxra hamarabb megkapta, mint windowsra.

    annak idején előbb volt rendes hálózat linuxra, mint windowsra. a 3.1-es windowsban pl. nem volt egyáltalán. trumpet winsockkal meg hasonlókkal kellett bűvészkedni, hogy legyen. pénzesebbeknek pctcp. a 3.11-es windows for workgroupsban volt először valami hálózatnak látszó szösszenet.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák