Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz Penty #5769 üzenetére

    Azt mindenki tudta, hogy a Win szar, semmi nincs benne alapból normálisan megcsinálva, mindenhez külső program kell, nem kivétel ez alól a csomagkezelés sem. Nem azt mondom, szerintem is drágán adják a linkelt programcsomagot, főleg úgy, hogy vannak rá normális freeware alternatívák.

    Azt kell megérteni, hogy ez nyugaton akkor sem tétel, elkényelmesedett nyugati fogyasztó nem fogja a netet túrni ingyenes alternatívákért, hanem megveszi az első neki szimpatikus terméket, ami szembejön. Jó, egy oprendszert vagy drágább irodai programcsomagot, vagy nagyon drága szoftvert (pl. Adobe-termékek, *CAD, nyomdai programok) lehet nem vesz meg gondolkozás nélkül, de ilyen kisebb fingóprogramokat, fingóappokat, játékokat, filmeket 20-50 dolláros szintig sokan nem fontolják meg. Persze ez a nyugat, a keleti ember, közöttük a magyar ember árérzékeny, mindenből a legolcsóbbat veszi, vagy warezol vagy használ ingyeneset, még 3 dollárnak megfelelő forintot is jól meggondol, hogy mire ad ki. Ámbár a magyarok között is vannak sokan, akik szakembernek az OS+egyéb programok telepítéséért 5-10 ezreket simán kifizetnek alkalmanként, ha újra kell telepíteni egy összevírusozott gépet.

    Mondjuk én Windowson sosem használtam ilyeneket, mert eleve gány programokat sem teszek fel, amiknek a maradványait nehéz lenne kivakarni a rendszerből, ha telepítek is ismeretlen programot, akkor is portable vagy hasonló valahová kibontós verzióhoz folyamodok, plusz nagyon ritkán uninstallálok. Általában megvan, hogy milyen programok kellenek, és csak azokat teszem fel hosszútávon. Azokat meg normálisan eltávolítja a windowsos uninstaller is, ha kell, vagy 7 éve nem volt ilyen téren gondom.

    Igaz már jó ideje nem is windowsozok, most csak átmenetileg használom a Win7-et driverprobléma miatt ezen a hulladék gépen, de ha megoldódik, menni fog vissza rá a Linux azonnal. Kínszenvedés windowsozni, mintha az ember Lamborghiniből kispolkába ülne vissza.

Új hozzászólás Aktív témák