Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz #20749568 #21050 üzenetére

    Ez melyik i3 konkrétan? i3-nál nagyon számít hányadik gen, mert a korai genesek elég gyengék, de a 6-8. gentől már megfelelnek a korábbi i5-öknek, 9-10. gentől meg a korábbi i7-eseknek. Egy i3-10100 kb. egy i7-7700K szintjén van. Ezt pedig az AMD-nek köszönhetjük, hogy a Ryzenekkel versenyhezetet teremtett, és az Intel nem tikk-takkozik többé, visszatartva a fejlődést.

    A C2Q az ilyen, esetleg vannak nála még C2Q alapú Xeonok, amik egy kis moddal belemennek a 775-ös foglalatba. 8 GB RAM még nekem is a határon lenne, csak a biztonság, jövőtállóság miatt hajtok mindig 16-ra, mert nagy árkülönbség nincs közte. Meg ugye asztali gépnél tudsz beletenni modernebb, de olcsó, használt Videó Károlyt, ami gondoskodik a hardveres dekódolásról, szóval ez a problémarésze is kilőve.

    C2Q platform további hátránya, hogy csak PCIe 1.0-t tud, meg max. 1066 MHz-es FSB-t (plusz egy kis tuning). A C2D meg egyértelműen kezd kevés lenni, főleg, ha Win10 alá lesz, mert a 2 mag, 2 szál egyre kevesebb. A 2 magos, 4 szálas mobilprocikat egyelőre még megmenti a +2 szál, meg a nagyobb FSB, de az is csak alig.

    Ez ilyen, halad a technológia, ma már a 4/8-as, 6/12-es, 8/16-os procikat keresi mindenki, 16 GB RAM-ot, nőttek a kijelzőfelbontások, fejlődtek a GPU-k. A több éves tech meg emiatt olcsóbb, de néha pont emiatt megéri, ha valakinek alapabb a felhasználása. Ha más nem, még pótgépnek is meggondolandó ilyet tartani, ha az ember fő gépe épp elromlik, alkatrészrendelésre, vagy szervizre kell várni, akkor van mit előszedni, nem csak telefonról tud az ember netezni és dolgozni.

Új hozzászólás Aktív témák