Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Ben-

veterán

válasz ubyegon2 #64065 üzenetére

„Ilyenek miatt mondom mindig, hogy a Debian nem kezdő disztró.. :N

Igazad van, egyetértek, de nem volt sok választásom. Hiába erős alapvetően a gép, mégse sikerül normálisan működésre bírni a legtöbb disztrót, pedig nem egyet és nem is kettőt próbáltam ki. A Chakra még egészen tűrhető volt, de az állandó tearing meglehetősen szúrta a szememet. Az Ubuntu 16.04 -gyel végül kibékültem, de a nem ritkán előforduló fagyásokat, összeomlásokat nem tolerálom hosszú távon, elegem lett. A Debian végre nagyrészt úgy működik, ahogy elvárom, bár azért meg kell jegyeznem, hogy a Gnome sajnos Debian 9 alatt is köhög. Az ablakok mozgatása darabos, ha pedig bekapcsolom az NVidia driverben a „Force full composition pipeline” -t, akkor az ablakok mozgatása egészen jó, cserébe a böngészés lesz darabos... Bár gnome párti vagyok, azt szoktam meg, (kezdetektől fogva mindig gnome -t használtam), de át kell(ett) állnom KDE -re, mert azzal ilyen jellegű problémáim nincsenek, amióta Debiant használok. Sőt, a Debian + KDE páros hihetetlenül smooth és gyors, sokkal „minőségibb” érzetet kelt, mint a Gnome 3.
    Tehát nagyrészt ezek voltak a lehetőségeim: Windows vagy Debian + KDE.
    Nem volt nehéz kérdés.... ;]

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák