Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz apholyon #71817 üzenetére

    Ez sokszor feljött már de szvsz nem hülyék vannak a topicban. Úgy veszik, hogy jobb legyen a végeredmény. Csak mások a környezeti változók és hajlamos mindenki a sajátjából kiindulni.

    Boltban csak 1 gwp-t adnak, itt 2-3db is előfordul. A pontok 5%-ot érnek de beváltható cuccokon 8-10% is lehet, dupla ponttal mondjuk legyen 15%.
    Aztán tavaly nem 420-as EUR-ra volt árazva a s@h, kisebb volt a gap. És van akció is. Így elméletben azért jóval több jön ki mint -20-30%. A gyakorlat persze kérdéses, de nem lehetetlen.

    És van más tényező is. Lásd az új szetteket amik nem kaphatóak máshol. (Alpesi ház)
    Vagy exkluzívak, az Eldorado is most jelent meg 2-3 boltban és kb. nem olcsóbb.
    Ott az én példám: PaB. Olyat veszek ami ugyan drága, de BL-en még inkább és egyébként meg szeretném megvenni. Akkor ennél nem nagyon tud jobb lehetőség adódni...

    Ilyesmikre kell gondolni.
    De én ebben nem nagyon vagyok benne, úgy írom. Inkább a félig megtartós, meg néha belevevős vonalon. De ettől még látom miért mozdulnak rá mások és miért lehet jó. Ill. ritkábban nekem miért éri meg. Akár a megtartott gwp-k is, amiket amúgy 5-10k-ért vennék meg máshol...

    Arra nem írtam külön, de nyilván 4.5 vs 7k-ért a világ végére menni nem éri meg. Azt inkább csak azért írtam mert meglepett. De ez is mennyiségi kérdés, ha a 100. ilyet venném lehet, hogy számítana... ha cserébe erre megy rá fél évem akkor megint nem. Lehet, hogy félrecsúszhat néha, de szerintem egyszerűbb a matek mint amennyire látszik.

    Még egy saját példa: Múltkor írtam, hogy M0 mellett bő 1 óra alatt tudnék 3-4 Auchant láncban végignézni (céges benzinkártyával :) ). Mégis jó ha talán 2x nekifutottam ennek vmi várós szettnél 2-3 év alatt. Le van rabolva, időm nincs annyi, nem éri meg autóznom utána 1-1 szettért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák