Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Mauzes #64932 üzenetére

    Nem akartam és nem is érdemes szerintem részleteiben belemenni. Túl sok minden keveredik, régi árak, újak, s@h listaárak, webshopok és akciós árak.
    De azért érezzük szerintem nagy vonalakban, hogy:
    1. honnan hová tartunk árban,
    2. hogy van különbség árakban, diszkontokban, témák és egyéb paraméterek (méret, licensz, darab, stb...) szerint is,
    3. és még a régi és új árak között is, bár az nem túl fair összehasonlítás, de mégis van ilyen szempont mert az emelések sem voltak egyformák.
    (4. és témák, méretek, stb... között is van különbség: Technic 1500db=500 pin. Azonos darab, nagyobb méret=általában nagyobb ár, stb...)

    De hogy mégis legyen konkrétum: 3000db+ a Hotel és 97k. 2900+ a Rendőrkapitányság és "csak" 85k. 2500db a Könyvesbolt, de mindkét utóbbi webshopban 60-65k körül van. Persze lehet, hogy lesz ilyesmi a Defender is de én pl. kétlem.

    Amit Balázs írt, gondolom elsősorban nekem célozta mert én vetettem fel a Creator autó vs modular kérdést... itt meg elkezdünk átmenni szubjektív irányba. Nyilván nekem ér meg ennyit alma helyett a körte. De ez szerintem alapvető és nem igaz, hogy nincs átjárás. Akár a tök más témáktól bezárólag a majdnem azonos modellig vagy annak színéig. Lásd Fiat 500 sárga vs kék. Ezeken látszik, hogy maga a Lego is tök más árazást használ darabszám, téma és modell szerint is. Igenis számít a darab, méret, stb...
    Ezt nem értem miért ne számítana ha áll otthon 1(X) Defender akkor vmi másfelé húzna a vevő? Méretben miért ne válogatna, vagy méret/ár szerint? De azzal sem lehetek egyedül a világon, hogy nem egyetlen vonal érdekel egyféle megvalósítással hanem pl. a City vonat is ott van a Creator autó, Technic akármik és modularok mellett. Szerintem a vevők meg inkább nagy részben ide tartoznak és váltogatnak. Almát körtével. Legvégső esetben már csak épp a pénz miatt, hogy visszatérjünk az eredeti ár témára. Amikor tetszik 10 féle cucc és csak 2-re van keret akkor még az új TV, szekrény vagy akár az "alma" is versenyezhet a Legoval. Meg bármivel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák