Új hozzászólás Aktív témák

  • Mozaart

    aktív tag

    válasz Mozaart #50504 üzenetére

    ---- AT-AT ----
    #1 A mai nap a hátsó tat részt modelleztem meg, az alsó részén és az alsó kettő motort fejlesztettem.

    #2 Félő szemmel, vettem a bátorságot hogy ebben a léptékben mekkora a motorok átmérője és a lábak vastagsága. A motor legelső kerek rész átmérője 7.5 stud-ra esik. A LEGO 75313-ban 7 stud-ra méretezte, amit úgy oldott meg, hogy az egyik kerék elemét sorolta végig ami 7 stud átmérő.
    Az utóbbi hónapokban nagyon ráálltam a lépték / arányosságra, így egy tervezőprogramban skáláztam képeket (filmhű modellről fotózott fényképek, amik azóta eltűntek a netről..)

    Korábban a motor eleje 10 stud széles nagy kerék elemvolt, ez most már 9 studos. A motor maga 8 stud széles. 1 - 1.5 studról beszélgetünk. Én anno vakon ezt 8 studra tettem. De úgy érzem jobb ez a vastagság, mint a Lego 7-6.5 stud motorja. Szerintem túl vékony az már. Bár kétségkivül a lépegető testéhez képest nagyon vékony a láb és motorok vastagsága.

    Egyébként kerék elemből, az up-to-date Stud.io-ban 7 vagy 9 stud széles kerék van.. 8 nincs.. :D

    Egy szeletet mutattam be az elöző sorokkal, melyek 100x -oros gondolatsorrai húzódnak az alábbi rendereken feslő modell alkatrészei mögött.. :D

    #3 Az alsó kettő motor, kapott egy plusz elemet, elől és hátul. Az elsőt, csak egy 3DS modellen láttam -utolsó csatolt kép-. A hátsót viszont a filmhű modellben is ott van. Így mindkettő benn van, mert elkél a merevítés alul.

    #4 Csatoltam egy képet, a skálázásról, ami pontosan ki tudja írni a stud szélességet, hála a helyes léptékezésnek. Amin csak az torzit márcsak hogy nem pontosan orto ban vannak befotózva a modell oldalai.

    +1 A páncél középső traktusát is fejlesztettem, de azt majd ha az egész páncélzat elkészült akarom bemutatni.

    [ Szerkesztve ]

    AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

Új hozzászólás Aktív témák