Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz h1mpi #33739 üzenetére

    Szerintem a fentiek miatt ez a kérdés sem egyértelmű.

    Fizetés alapján én is megvehetnék egy rakás szettet de mégis fogom a fejem az áraik láttán.
    Végül van amit megveszünk és van amit nem. Épp azért, mert szerintem többtényezős a dolog, egy bitre lefordítani, hogy eredeti Lego = királyság, minden más = szemét nem nagyon lehet lefordítani.

    Pl.:
    - A saját készleteik között is vannak aránytalanul árazott készletek. Van ami bőven megér annyit és van ami sokkal rosszabb elemarányú.
    - Vannak minőségbeli ingadozások is. Kifejezetten jól sikerült meg szétesős/kevésbé játszható/építhető készletek.
    - Sokan elégedetlenek itt a topicban is a készletportfóliójukkal. Jön valami gagyi, amit vársz abból semmi. Vagy egy régi készlet amit már nem tudsz megvenni... máshol viszont igen.
    A szettfejlesztés, kivezetések, "hiánygazdálkodás" láthatóan a marketingük része. Ilyen alapon nehéz úgy hozzáállni, hogy lojalításról beszéljünk.
    - Ha továbbmegyünk akkor ebből a szempontból a szabadalom is problémás. Ezekről rég vitáznak pl. az USA-ban is, hogy mi szolgálja a közérdeket. Egy hosszú időn át fennálló és a lehetőségeidet korlátozó (nem adják ki, limitált szettek, stb...) magatartás mellett elég visszás arra mutogatni, hogy más ne csináljon hasonlót se. (Eleve az emlegetett "eredeti" termék is kérdéses, hogy mi legyen egy idő után.
    Ki vesz eredeti autót? T-modell? Eredeti PC-t? IBM? Eredeti okostelefont? Apple?
    Nem is értelmezhető már ezekből mi "eredeti" és mi nem. Valahova ide kellene tartaniuk a szabadalmaknak hosszabb, de inkább rövidebb távon...)

    - És ezt még vissza lehet csatolni a minőséghez. Pl. én most programozható szetteket néztem a gyereknek hosszabb távra. Amit a Powewrd Up előtt műveltek az maga az őskáosz amitől még ingyen is menekülnék. Sokféle megoldás, inkompatibilis csatlakozók, egységek, appok. Megveszel valamit és nem tudod a másikkal használni, gondolkodhatsz melyiket dobják ki legközelebb és jön a helyére új. Mindez aranyáron nüansznyi eltérésekkel.

    Szóval összességében szerintem több olyan terület is van ami erősen kérdőjeles és racionálisan nem lehet egyszerű igaz/hamis döntéssel jót vagy épp helyeset választani.

    szerk: Infóként: Nálam egyelőre ami nem eredeti Lego csak egy Xiaomi robot készlet van. Szintén olyasmi amit Legoból nem tudok megvenni ugyanilyen szettben.
    Ill. egy kb. 10db-os light kit... szintén nem létezik Legoból.
    De a későbbi döntéseket is a fentiek alapján tervezem meghozni. Jöhet mindkét megoldás ésszerűen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák