Új hozzászólás Aktív témák

  • #05364992

    törölt tag

    Köszi, a tippeket.

    aero. : Tudom a gyári ventik is jók, szereltem már össze gépet CM690-el. Magamnak viszont valami jobbat szeretnék. A ház maga számomra tökéletes (jól néz ki, jól szerelhető, nem túl drága stb.), a hűtést viszont inkább a saját kezembe veszem. A mugen 2-es tippet meg kösz, most gyorsan utánanéztem, jó cuccnak tűnik, még alaposabban utánanézek a paramétereinek, meg a vele kapcsolatos tapasztalatoknak, aztán lehet kihúzom a listáról a z600-ast. :) (Szép körmondat lett. :D )

    Laci4: Valami kis alagút a szűrés miatt mindenképpen lenne. Az eddigi ötlet az, hogy a ventit olyan 0.5-1cm-re szerelem fel a falaktól (elvben 4 hosszabb csavarral meg 12 anyával megoldható, a gáz az hogy jobban örülnék a rezgéselnyelő felfogatásnak, de ezen még majd agyalok), a venti elé felrakok egy laza fémhálót, a maradt résbe meg betuszkolom a filtert (valahogy úgy lenne kialakítva hogy a maradék rés, hogy akkora legyen mint a filter vastagsága, így elvileg a filter nem csúszna ki, de nem is lenne összenyomva). Szükség esetén még lenne valami szoknya is gyártva, de nem hiszem hogy kellene. Ez így működőképes lehet? Esetleg még annyi jut eszembe hogy a fémháló és a venti között hagyok valamekkora helyet amit eltakarok valami szoknyával, kérdés hogy ez így még elfér-e a házban és hogy ér-e valamit. A lényeg az lenne hogy egy darab 1200-es szívóventi még így fojtva is ellen tudjon dolgozni egy 800-as fújóventinek, hogy az ne eshessen meg hogy kevesebb levegő van beszívva mint kifújva.
    Filtert mindenképpen akarok, lusta vagyok pár havonta szétkapni teljesen a masinát. Évente egyszer sikerül rávenni magam, akkor meg kerülget a fulladás a fél centi por miatt amit ki kell nyomni a gépházból. :D ODD helyre nem nagyon esélyes ventit rakni, indulásnak csak kettő lesz elfoglalva (Card reader + DVD), de később akarok még egy DVD-t rakni bele (valami BD olvasót ha végre értelmes áruk lesz).

    Szerk.: Alternatív ötlet a rezgéselnyeléshez: ha azoknak az anyáknak a belső felét, amik közvetlen a ventit fogják, bevonom valami valami rugalmas anyaggal (sziloplaszt jut hirtelen eszembe :D ), az elvileg működhet is. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák