Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Katana28 #15018 üzenetére

    így tudatlanságomban inkább nem is vettem semmit - :R
    Én innen vásároltam, ez volt legközelebb. Ennek a 4000K-es változatát használom, brutál fénye van, dimmerrel kb 60-70%-ra szabályoztam le.
    4 méteren 80 W-ot eszik, ehhez kell dimmert választani és 100 W-os táp illik hozzá. Ami fontos, hogy két méterenként tápláld be. Én csak 235 centit használok belőle, kb 80 centinél van a betáp, onnan megy kétirányba a szalag.
    Ez a dimmer visítva elviheti, de jobb lenne egy kicsit erősebb. Esetleg jelerősítő, oké, ez rgb, azaz 3 csatornás, de egy csatornára így is jut 8A, azaz 96W, megfelel.
    Jó minőségű táp, Meanwell nagyon sok laptophoz adja a gyári töltőket...
    Kell még pár apróság, vezeték, csatlakozó, stb.

    Az áramnak két fő tulajdonsága van: a feszültség (Volt) és az erősség (Amper). Emellett a ledszalagok egyenáramot (DC) igényelnek. A feszültség legyen a szalag névleges feszültsége, azaz 12 V. Az áram erőssége meg érje el a szalag által kívántat, különben sérül a trafó. Azért szokták a trafót 20%-kal túlméretezni, mert ennyit úgyis elfűt a trafó, 80%-os hatásfokot úgy értik, hogy 80% jut a fogyasztóra, 20% a veszteség. Áramátalakítás, hő, stb... Ha nagyobb az áramerősség, mint a szükséges, az nem gond. Ha egy táp búg, az jellemzően alacsonyabb terhelésnél jelentkezik. Ha leszabályozod a fényerőt, észreveheted.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák