Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz adalbert1 #2114 üzenetére

    Felvételi szint alatt a hangerőt értettem, nem a bitrate-et. Az ugyanis jelszint lett volna, csak rövidítettem.

    Ha a legjobb minőség a cél, akkor egyértelműen tömörítetlen avi (full frame avi), szigorúan RGB24 színtérben, PCM wav hang kiséretében. Persze ehhez nem árt egy 1TiB-os vinyó sem. Ha ez túl nagy áldozat, akkor persze lehet egészen jó kompromisszumokat kötni. Pl HuffYUV (gyakorlatilag veszteségmentes videocodec, igazából csak színtérkonverziót végez RGB -> YUV), vagy MJPEG (mondjuk PICVideo, ezzel 18-as minőségi szint mellett képtartalomtól és dinamikától függően 6-9GiB egy órányi video). Mindkét esetben PCM hang. Ha vagdakozni akarsz, akkor ezek a legjobb megoldások. Mindenképpen utómunkát igényelnek.

    MPEG2 is jó lehet, de csak 8Mbps felett. Legalábbis ha még akarsz vele bűvészkedni. Ehhez nincs választási lehetőség, MPEG1 Layer II hang. Ha DVD-t akarsz, akkor 48000Hz-es mintavételi frekvenciával. Vágni nem egyszerű, ha nem zárt GOP-os, akkor pedig mindenképpen veszteséges, áttömörítéssel jár (avit lehet veszteségmentesen vágni).

    Általános visszanézésre MPEG2 6-8Mbps-mal.

    A maximum amit érdemes beállítani az 15Mbps lenne (illetve sw codec-kel határ a csillagos ég, de 25Mbps-nek már nincs értelme, arra ott a DV), de a PVR(2) csak 10Mbps-ig engedi.

    Egyébként személyszerint a PICVid + PCM kombót alkalmaztam, amíg meg nem vettem a PVR3k-t. Azóta hw MPEG2 @ 10Mbps.

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    Sziasztok!
    Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
    Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
    Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
    Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!