Új hozzászólás Aktív témák

  • Vegetto

    csendes tag

    Üdv!

    7 éves LG 60PA6500 mostanában előjött hibái, tudni kell már volt szervizelve 2 éve kb. akkor elvileg villámot kapott a UPC Direct box hdmi csatiján át (szervizben ezt mondták anno, hogy nem a táp felől jött) kapott is új boardot stb. minden szép és jó volt idáig, hibák amik előjöttek:

    1: 3db HDMI bemenetből 2 nem működik, bármit kötök rá nincs jel üzenet, a harmadik HDMI és a többi bemenet működik, USB is.

    2: TV néha beáll félig ki-be kapcsolt állapotba, tehát mint amikor bekapcsolod és képernyő átvált feketére de az LG logó még nem jelenik meg, a készülék megy hallani hangját meg hátul led is világít elvileg, de semmiféle inputra nem reagál, marad konnektor ki majd bedug és visszaáll minden rendesen, ami sokszor 1-2 hét is akár gond nélkül.

    3: Legújabb hiba ez főleg belső usb film lejátszónál jött elő, sőt eddig csak ott emlékeim szerint, a kép elkezd összevissza elmaszatolódni majd lila kockák-csíkok mindenhol aztán magától "kikapcsol" de a fenti 2. pontba lévő metódus szerint, szóval konnektor ki-be és utána megint minden rendben van egy ideig, ez a hiba utóbbi pár napban erősödött fel, gondolom a 2. állapot romlásának előrehaladása.

    Felhívtam a helyi szervizes helyeket, az egyik cég aki anno javította is, mind közölték plazma=halott mert nincs alkatrész vagy egy vagyon lenne, már HDMI hibánál mondta az egyik mainboard csere több tízezer ft nem éri meg.

    Kérdésem érdemes e valamit kezdeni ezzel, vagy jól mondták a fenti urak kukába vele, amúgy megvagyok vele elégedve, előtte is egy plazma volt, mondjuk úgy hozzá szokott a szemem az LCD-hez képest, tudom LG nem a top szint mint a Pana.

    Nézegettem használt plazmákat az aprón, bár nem tudom pár év alatt így megdöglik, veszek használtan egyet mennyivel vagyok előrébb, ha pár hónap múlva az is kidobja a taccsot, normális új tv meg elég komoly árakkal indul ami nem valami hulladék, viszont Pestre szállítani vidékről (nincs autóm) ezt a 40kg-s batárt se épp olcsó mulatság.

    Na mindegy a választ előre is hálásan köszönöm, ha valaki fentiek alapján valamiféle részleges diagnózist tud adni.

Új hozzászólás Aktív témák