Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
válasz komaromika #2000 üzenetére
Szia!
Az előző rész tartalmából:
"Szia!
Miből gondolja a szerelőd?
10-ből 9 kijelzőhiba egy t-con."Bocsi, nem vagyok beképzelt, de több ezer kijelző után van némi rálátásom.
A kijelző hibás, de javítható!
06703896891
-
martonj72
újonc
Hello!
Van egy KDL-60EX705 TV-m. Pár napja egy a képernyő bal oldali felén (2/3) egy függőleges vékony (szaggatott) 1 pixel szélességű vonal jelent meg.
Sajnos a TV már nem garanciális.A TV szétszedtem (valamikor műszerész voltam , de a (szalag) kábelek épek, hiába "nyomkodom" nem változik (ki és beillesztés).
Ha az egyik kábelt kihúzom (T-Con) akkor a képernyő fele fehér lesz és eltűnik a zölt szaggatott csík is.
Please help.
Lehet ezzel kezdeni valamit?
Köszönöm a választ előre is.
-
Echo57
csendes tag
Sziasztok!
Samsung UE32D4015 écd tv-vel olyan gond lenne, hogy bekapcsoláskor nem jön be a kép és a piros ledfény villog. Mi lehet a gond? -
BGTB
csendes tag
válasz mazsola069 #2007 üzenetére
Szia, ez kijelző hiba javítható és AUO kijelzővel van szerelve !
-
axlrose32
őstag
válasz komaromika #2006 üzenetére
Szia!
Bocsi, ma behavazódtam.
Hétvégén válaszolok azoknak, akiknek most nem megy.06703896891
-
axlrose32
őstag
válasz martonj72 #2004 üzenetére
Szia!
Ne húzgáld a t-cont, nem @ az!
Komolyra fordítva, ha az egyik meghajtást lehúzod, akkor természetes, hogy eltűnik a csík.
Gondolom valami "jópofa" samsung kijelző lakik benne...
Ha nem múlt el három éves, akkor szavatossági igényt tudsz érvényesíteni.
Ha elmúlt, akkor .....azért nem kuka, de sok lehetőség nincs sajnos.06703896891
-
axlrose32
őstag
-
axlrose32
őstag
-
martonj72
újonc
válasz axlrose32 #2013 üzenetére
Szia!
SHARP belseje van. Vicces nem? Egy SONY TV, de a belseje szinte csak SHARP. Többek között a kijelző is. Az egyetlen SONY felirat csak középen van.
A T-Con-t azért húzogattam, mert azt mondták látatlanban a TV szerelők hogy valószínűleg a COF kábel ment tönkre és ezért a csík. Tehát kuka a kijelző.
Amatőr módon azt gondoltam, ha a kihúzom és a kijelzővel van a gond akkor a csík marad. De nem, szép fehér lett minden. Csak reménykedem, hogy a T-Connal van gond.Egyébként a kijelző coffos érintkezőit hiába masszírozom, a csík marad (lásd okos dolgok az interneten, érintkezés hűtése, melegítése stb.)
Sajnos a TV több mint 3 éves, így a marad a barkács....
Szerinted is kuka a kijelző? Vagy lehet kezdeni még valamit? Mivel a TV 152cm es, ezért feleslegesen nem könnyű cipelni szervizről szervizre...
Mit javasolsz? Javítás vagy fejsze ?
-
megema
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung LE40A536(T1FXXH) típusú TV, amire HDMI-n van rákötve egy HTPC. A gond az, hogy ha átváltok másik bemenetre, majd vissza a gépre, akkor (színes pixelekkel tarkított) digitális hangyafoci és fekete képernyő váltogatják egymást változó időközökkel. Ilyenkor TV ki-bekapcsolás után normálisan bejön a kép. Próbáltam másik kábellel és másik HDMI csatlakozóval is, de semmi változás. A HDMI-CEC-et is kilőttem (Anynet) a TV-n. Szintén HDMI-n csatlakozik egy T-Home STB a TV-re, azzal nincs gond.
Eddig azt lehetne mondani, hogy a géppel van gond, viszont az aláírásomban szereplő TV-vel semmi baja sincs, tökéletesen együttműködnek.
Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ez egy kiborító ügy, én egy LG LCD-nél tapasztaltam. HDMI bemenetek:
1. Wayteq DVB-T box
2. PC, Asrock alaplap kimeneteAmikor a Wayteq boxra átkapcsoltam, a PC kimenetét úgy agyonvágta, hogy mindig csak egy reboot után tudott magához térni. Hibajelenség: fehérzajos képernyő.
Csak néztem ki a fejemből, hogy mi van? Egyik bemenet visszahat a másikra? Egyik jelforrás a másikra? De tényleg maga a PC-kimenet rohadt le, azt utána már hiába dugtam bárhová, szintén csak fehérzajt láttam rajta. A bemenet rendesen élt, ha átdugtam a boxot, az viszont bármelyiken működött. (Nem szabad üzem közben dugdosni, de én gondoskodni szoktam róla, hogy más úton is összetestelem a készülékeket, így nem áll elő feszültségkülönbség.)
A TV-t nekem nem is kellett újraindítani, csak a számítógépet.
Amikor a Wayteq helyett más típusú DVB-T boxot használtam, ilyen nem volt. Csak a Wayteq csinált valamit a bemenettel, amitől a másik bemenet is leállt egy pillanatra, amit viszont érzékelt a számítógép is, amitől működésképtelenné vált annak kimenete.
Amikor másik TV-vel próbáltam, szintén nem volt ilyen gond. Úgyhogy végeredményben semmi nem volt hibás, csak valamiféle inkompatibilitás állt elő. Kapcsolatban lehet a Wayteq boxnak azzal a tulajdonságával, hogy képes lekérdezni a rákapcsolt kijelző DDC adatait, és ahhoz beállítani magát (van egy ilyen menüpont is) ami még hagyján, csak ez valamit rosszul csinál, szerintem.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
megema
őstag
-
fidomaster
csendes tag
Sziasztok!
a linkelt kepen lathato hibajelenseget produkalja a monitorom. van e esetleg valaki aki megprobalkozna a javitassal?
bocs az ekezetek hianyaert...https://db.tt/Ui4CZ9tU
Az Enterprise fedélzetéről küldve....
-
Baca
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ,van egy LG 50PK550-es plazma TV-m.Szerettem volna bekapcsolni,de nem tudtam.A hiba jelenség:készenlétben van a tv,gyomom a csatornaváltót,hogy kapcsoljon be egy pillanatra fel villan a kijelző aztán vissza áll készenlétbe.Ezt utánna 3-4 szer magától is csinálja .Ha valaki tudna ajánlani egy megbízható szerelőt Bp.-en azt megköszönném,ill kb mennyibe kerülhet ennek a hibának a javítása? -
tahepa
senior tag
Kellene egy kis segítség a hozzáértőktől.
Adva lenne egy Phillips 32PFL5405H-s tv készülék. A drága ,lüke fiam hdmi kábellel össze kötötte a tabletjával ( bekapcsolva volt mindkettő ). Pukk.
Tv kikapcs , tablet szintén,biztosíték a lakásban szintúgy. Biztosíték felkapcsol. Tablet nem kapcsol be , a tv szintén. Csak a led villog ütemesen. Valakinek használható véleménye , segítő javaslata?
Előre is kösz. -
törölt tag
A tv típusa: Samsung PS42A411
A hiba az alábbi: a bekapcsoláson kívül sem távirányítóra, sem a tv-n lévő gombokra nem reagál. -
törölt tag
Helló!!!
Új tag vagyok,habár már pár napja olvasgatok és látom hogy itt mindenki kap segítséget.
Kérdésem a következő lenne:
-adott egy projektoros Thomson készülék,fogalmam sincs mi lehet a pontos típusa.
-egy pár napja nagyon sok lett benne a piros szín,életlen a kép,feliratok szinte olvashatatlanok.
Segíthet esetleg valami beállítás vagy tisztítás?Szerelőhöz elég körülményes lenne vinni.
Köszönöm. -
axlrose32
őstag
válasz #58806784 #2031 üzenetére
Szia!
Ami a legvalószínűbb: kifolyt az egyik lencse alól az olaj, tönkretette a crt panelt és ezért van nyitva a piros cső teljesen.
Gondolom halványan sorvisszafutási csíkok is vannak.
Ráadásul javítás után meg kell szüntetni a szivárgást is ha nem akarod, hogy 2 nap múlva kezdhesd előről az elektronika javítását. A szivárgás megszüntetéséhez ki kell emelni a katódsugárcsöveket, utána viszont be kell konvergálni.
Ez nem az a történet, amit otthon gyakorlat nélkül meg fogsz oldani.Szerintem érdemes egy szakit megbízni vele, ha nem ismersz projektorban jártasat, akkor ajánlok én Neked.
06703896891
-
BSHIR
újonc
Szia AXLROSE32!
Felvettem a kapcsolatot a szerelővel, akit ajánlottál. Nagyon korrekt volt, szolgáltatásban, és árban is. Újra működik. Hihetetlen, mert a hivatalos márkaszerviz kidobatta volna velem a készüléket. Minden elismerésem Neked és a szerelődnek is. Nagyon köszönöm a segítséget.
-
-
MaUser
addikt
válasz axlrose32 #2034 üzenetére
Csak beleolvastam a topik végébe, de gratula azért amit itt csinálsz, jó olvasni, hogy szinte mindenre van megoldás.
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Dyp-50w3-as tap alaplapot keresnek mukodot,vagy olyan embert aki ezt az alkatreszt javitani tudna,vegso esetben kulfoldi megrendeles is erdekelne ha ebben tudna nekem valaki segiteni. Koszonom. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy 5 éves LE40A656 tv-m, ami érdekes képjelenségeket produkál.
Amennyiben "hidegen" kapcsolom be, 10-20 percig ilyen sávos osztódásos szétcsúszott képet ad: [link] [link]Vagy éppen ilyen fekete közepű lesz a kép: [link]
Kb fél éve volt táp cserélve a tv-n, mert bekapcsolásnál csak villogott, de nem, vagy csak többedik próbálkozásra kapcsolt be. Azóta eddig a jelenségig nem volt gond.
Van esetleg ötletetek, hogy mi okozhatja a jelenséget?
Köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
axlrose32
őstag
válasz attamero81 #2038 üzenetére
Szia!
Törött vagy hibás az eredeti?
Most fejből nem emlékszem, hogy ez a típus mivel volt szerelve. samu LTJ460...auo T460, pontosítsunk, a kijelzőről olvasd le.06703896891
-
weresgyufa
tag
axlrose32
Szia, esetleg nem tudsz 40D6xxx 3D szériához kijelzőt, vagy milyen drága ezekbe egyáltalán egy kijelző.- www.bolondsagokboltja.hu -
-
axlrose32
őstag
-
axlrose32
őstag
válasz weresgyufa #2044 üzenetére
Szia!
Melyik árat mondjam?
Az egyik nagy alaktrészkereskedőnél két darab ilyen kategóriájú vadonatúj készülék ára.
(Leülhet, elégtelen)
Ha van, akkor 70-110 között szokott lenni olcsóbb forrásból...
Ezek jellemzően elektronikahibás gépből bontott példányok.06703896891
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék egy Sony 32EX310 (azthiszem) javításával kapcsolatban.
A TV rendszeresen lefagy. Van, hogy naponta, de van mikor hetente. Olyankor néha csak megy a kép, de nem ragál semmire, de van amikor csak a hang megy el, vagy a kép lesz fekete és hang van.
A gond az, hogy nem lehet a hibát bemutatni, mert akkor ép nem jelentkezik.
1 éve vettük itt pesten, (garis még) de veszprémben van, és már megturáztattuk 2x, ami nem túl gazdaságos megoldás. Ezért nem is a garis javitást preferálnám, hanem a tutit.
Valaki elválalná, vagy inkább csere egy biztosra?
Köszi.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Arni9010
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy Samsung LE27S71 tv-vel kapcsolatban.
A hiba a következő:
Egy nagy sötétebb folt van a kijelző közepén, illetve a bal oldalon is van egy kisebb. Ez a sötétebb folt nem minden színnél jelentkezik, világosabb színeknél kevésbé látszik. Illetve ami még feltűnt, hogy egy-egy szöveg mintha "beleégne" a kijelzőbe, pl teletext kivehető marad, de kikapcsolás után eltűnik.
Ezt érdemes lehet javítani?Köszönöm,
Üdv:
Arnold -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Nincs valakinek elfekvőben Sharp LK370D3LZ9BY kijelzője?
Üdv.: Laci
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest