Új hozzászólás Aktív témák

  • Cola111

    aktív tag

    Sziasztok, ma én is átestem a FEMTO kezelésen, eléggé jól látok, bár közelre homályos.

    A műtét:
    10 órára kellett mennem, egy kísérővel. Megmérték a legfontosabb paramétereket, majd az operáló doktornő is megnézte a szemem és az eredményeket, válaszolt a kérdéseimre. Az előkészítés során érzéstelenítő szemcseppet, Betadint cseppentettek a szemembe, ez eléggé csípett. Majd körbe betadinnal izolálták a szem környékét.

    Bent a műtőbe még kaptam cseppet, aztán jött a doktornő és kezdődött a "műtét". Az egészben a legrosszabb a vákuum felhelyezése volt, de egyáltalán nem fájt, csupán kellemetlen volt, én amúgy sem nagyon bírom, ha hozzáérnek a szememhez, de ez a kellemetlenség, vagy inkább mondjuk furcsaságnak mindössze 20 másodpercig tartott/szem.

    Innentől semmi fájdalom, a lézer pillanatok alatt elvégezte a dolgát, majd a doktornő még elsimította a szem felszínét és bemosta, ez csípett, de semmi extra.

    Műtét után még várnom kellett kicsit, ahogy ment ki az érzéstelenítő csípett a szemem - kb. mint amikor hagymát pucolsz, és könnyeztem, folyt az orrom. Teljesen kibírható.

    Ismét megnézte a doktornő a szemem, nekem belement valami ezt egy érzéstelenítő csepp mellett kiszedte egy pillanat alatt, majd jöhettem is haza a szemcseppekkel. Holnap pedig irány vissza kontrollra.

    Távolra nagyon szépen látok, igaz van fényudvar rendesen, de majd elmúlik. Közelre sem rossz, ez még nem tökéletes mondjuk. Egy picit a bal szemem jobban alsó részén egy tollhegyni folton bevérzett, és ez érzékenyebb is, mintha lenne benne valami. A jobb szemem már egyáltalán nem fáj.

    Nekem Jobb szem: -3.75; -2.00 cilinder; bal szem: -3,25; -1,75 cilinder VOLT. :)

Új hozzászólás Aktív témák