Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz darksamu #9795 üzenetére

    Megnéztem az attiati által feltöltött táblázatot is, az a lakás, ami most 45.19 (és tegnap még 42.9 volt) 38.99-ről indult 2017 elején, szóval kb. 16%-ot drágult 1 év és 2 hónap alatt - ráadásul ha az még nem kelt el, akkor nem is igazán lehet jó a többihez képest, amit már eladtak...
    Engem még az zavar ebben a történetben, hogy tegnap még el is játszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis inkább a környéken vennénk lakást, erre 2.29 millióval drágul az egyik napról a másikra, ez még egy jobban kereső embernek is simán pár havi bére, aki pedig esetleg csak az átlag környékén keres, annak lehet egy éves is - szóval egy ilyen drágulás után már csak azért sem vennék ott lakást.
    Illetve szerintem egyre brutálisabbak az árak, rengetegen vagy nem vesznek semmit, vagy annyira el fognak adósodni (igaz, most kedvező kamattal lehet akár 10 évre fixált forint hitelt felvenni), hogy egy nem várt esemény esetén (pl. leépítés, és nem igazán piacképes a szakmája, baleset, haláleset) egy olyan adósságcsapdába kerülhetnek, amiből nem igazán van kiút.
    Én még úgy is húzom a számat ezekre az árakra, hogy van egy lakásom, amit most viszonylag jó áron el tudnék adni, illetve az átlaghoz képest szerintem nem is keresek rosszul, de így is napok óta azon agyalok, hogy mit kellene lépni, hogyan lehetne minimalizálni a kockázatot, illetve a pénzemért kapott értéket maximalizálni.
    Továbbra is kérdés számomra, hogy vajon meddig nőhetnek még az árak, meddig lesz fizetőképes kereslet, mert a bérből élők szerintem már most is nagyon nehezen tudják megfizetni ezeket az árakat, akik meg befektetési céllal veszik ezeket a lakásokat, azok ha esetleg lesz jobb megtérüléssel kecsegtető befektetés, akkor inkább oda fogják vinni a pénzüket (pl. egy nagyobb alapkamat emelés után).

    Arról esetleg nem beszélt a forrásod, hogy mit építenek oda? Mivel közel van a Váci út, ezért gondolom irodaházat, de mivel előtte is van egy sor irodaház, ezért lakásokat is el tudnék képzelni (igaz, nem tudom, hogy van-e valamilyen szabályozás, ami ezt meghatározza, illetve akkor ami a Váci út felé nézne, az már nagyon zajos lenne).

Új hozzászólás Aktív témák