Új hozzászólás Aktív témák

  • concret_hp

    addikt

    válasz Oppenheimer #9051 üzenetére

    hát sztem amíg el nem indul a kamatemelési ciklus, addig nem lesz mérséklődés. amikor elindul, akkor meg befigyelhet egy csomó félbemaradt projekt meg stb. amitől meg megint nem lesz új lakás kínálat.

    most poénból megnéztem, kb. mi lenne a max amire meghiteleznének, hát az már tényleg az eszetlen kategória, és sokan nyilván a közelében vannak a maxnak... (a többség ugye 20 évre vesz fel hitelt, namost 20M 20 évre 2.5% kamaton (ennyiért kb. kapsz mostanság) -> 106K , 6.5% kamaton -> 149K és azért nem tartanám kizártnak, hogy 3-4-5 év múlva ekörül lesznek a kamatszintek (ehhez ugye kb. 4% kamat emelkedés kell) (kiszámolós annuitásos kalkulátor) ez meg ugye azt is jelenti, hogy sokak sokkal kevesebb hitelt tudnak majd felvenni (pl hogy a 106K-s törlesztőnél maradjunk, 6.5% kamatnál az csak 14.2M :Y )

    ha tudsz olyat venni, amiben mondjuk 5 évig tuti jól elvagy és utána meg valószínűleg jól kiadható lesz (nagyjából bármi a tágabban vett belvárosban ami nem nagyon rossz környék) akkor megérheti venni. de ha pl. mérhető esély van rá, hogy lelépsz pár év múlva külföldre, akkor azért elég sok a tranzakciós költség...

    [ Szerkesztve ]

    vagy fullba vagy sehogy :D

Új hozzászólás Aktív témák