Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    válasz attiati #8555 üzenetére

    Lehet, hogy rossz a következtetésem, de én így látom:
    A CSOK-kal felkavarták az állóvizet. Plusz a bankok hitelezési kedve találkozik az emberek eladósodási kedvével.
    Ha kereslet-kínálat felől közelítem meg a dolgot, most boldog-boldogtalan társasházat épít. Lehetőség szerint amit még 2018 év közepéig be is tudnak fejezni. Mivel alig van ember akit munkába lehet fogni, ezért alig, vagy csak lassan haladnak a munkálatok. (Itt a nagy cápákat, mint Market Zrt, Épkar Zrt, Lavinamix, stb. most hagyjuk, kisebb hadsereg dolgozik nekik.) Gyakorlatilag ukránokkal és románokkal dolgoztatnak a legtöbben kiskönyvvel. (Itt ugyan ki lehetne térni a munkanélküliség és e között a tény között feszülő ellentétre és a magyar ember bizonyos munkakörökben érezni vélt megalázottsága közti összefüggésre, de hagyjuk.)
    Az új építésű ingatlanpiacot most felhajtották, ugyanis CSOK-ra - felvenni kívánt pénz feltételeinek - a használt lakásoknak csak egy része felel meg. A fenti problémákkal találkozva így egy magas kereslet - alacsony kínálat arány lépett fel. Ez az arány pedig kedvez az árak emelésének. Így egy 1 évvel ezelőttig 10M-s ingatlant 13-14M-ért akarnak eladni, hogy a fentiek miatt eleve drágábban épülő új építésűbe beköltözhessenek jelentős hitellel.
    Úgy gondolom, hogy nem lett jóval több megtakarításuk az embereknek, hanem a hitelintézeteknek köszönhető ez a növekmény.

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák