Új hozzászólás Aktív témák

  • Ariadne

    őstag

    válasz amargo #2962 üzenetére

    15 éves? Akkor még kérdezek privátban, ilyet nem láttam még, pedig több mint tíz évet töltöttem eddig albiban. :) Vagy bringázás közben kérdezek. :D

    Telek: hoppá, tényleg lehet, tévedtem! Megnéztem az otp ltp honlapját és a jogszabályt is, Magyarországon lévő "lakótelekre" is lehet, pontosan utána kellene nézni, hogy milyen közművesítettség kell pl. ahhoz, hogy elfogadják ilyennek. (gyorsan rákerestem, de építésügyi vagy területrendezési jogszabályt nem találtam, ami pontosan így definiálná, mitől az)

    Maga az épület lakóingatlan egyébként attól lesz, hogy annak van feltüntetve a tulajdoni lapon (pl. lakóház). Konkrét példának tudom mondani pl. Pilisvörösvárt, ahol a házak egy része hivatalosan nem lakóingatlan, mert hétvégi telken van külterületen, de (gondolom az önkori hallgatólagos belenyugvása mellett) a szabályosnál nagyobb házat húznak fel rá. Itt nincs vezetékes víz és ha jól tudom nem lehet bejelentkezni sem, viszont emiatt olcsóbb, meg gyönyörű hely, ezért sokan laknak így, és persze remélik, hogy ahogy terjed a város, előbb-utóbb belterületbe veszik és megugrik az értéke (ld. Szentendrén a balhét most).

    Na most hirtelen nem vagyok teljesen biztos benne, de a tulajdoni lapon látszik azt hiszem beépítetlen telekingatlannál is, hogy milyen besorolású, de végső soron az önkori területrendezéssel/építési engedélyezéssel foglalkozó osztályán meg fogják tudni mondani, ha telket veszel (illetve az ügyvédednek mondd meg majd, hogy nézzen utána :D).

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Új hozzászólás Aktív témák