Új hozzászólás Aktív témák

  • Herczi

    senior tag

    Sziasztok!
    Félig off, de lakáscélra megy, másik hiteles topikot meg nem találtam. Lakásvásárlás miatt lehet szükségem lesz 2,5 millióra, ha kell, akkor azonnal kell, úgyhogy személyi kölcsön lesz. Mivel Otps vagyok, ezért onnan lesz, tudom drágább, de most az egyszerűség és a gyorsaság megéri a felárat nekem.

    Van még 3 lakáskasszám is, 2db 5 éves, ezek májusban járnak le, 1 db 4 éves, ez 2022, februárban jár le.

    Első ötletem, az volt, hogy felveszem a 2,5 milliót, a 4 éves ltpt pedig felmondom és a kiutalása után be is törlesztem a hitelbe, ez olyan 700e Ft. Így bukok 2 évnyi állami támogatást, de a kamatokon valószínűleg többet spórolok.

    Utána felötlöt bennem, hogy 3,1 milliót veszek fel, mivel az ügyleti kamat így 15,99% helyett, 13,99% (THM 17,5 - > 15,1). A 2,5 millión felüli részt pedig ugyanúgy vissza törleszteném a kiutalt ltpvel együtt, ez így ugye 1,3 millió kb. Tehát a felvett tőke, mindkét esetben 1,8 millióra csökkenne. A hitelt mindkét esetben 7 évre venném fel, és minden évben kihasználnám a 200 ezres díjmentes előtörlesztést (az első év kivételével).

    Na ahhoz viszont már végképp hülye vagyok, hogy kiszámoljam melyik verzióval járok jobban. Mi a véleményetek? A maradék 2 ltp menne felújításra és azon is elgondolkodtam, hogy módosítom őket 4 évesre, hogy azonnal tudjak felújítani, bár még nem néztem utána, hogy a módosításának van-e költsége. Előtörlesztés díja 8870 Ft, de max az előtörlesztés összegének 1%-a. :R

Új hozzászólás Aktív témák