Új hozzászólás Aktív témák

  • Novics

    senior tag

    válasz axioma #12795 üzenetére

    Én is néztem, hogy milyen sok új hozzászólás van a topikban, ami általában viszonylag csendes. Még a 7 pontos akcióterv bejelentése idején sem pörgött ennyire. :)

    Asszonykával már nem csak házas, de adóstársak is lettünk. Juhú! Aláírtuk a hitelszerződést - 8 példányban... Komolyan nem értem, hogy a 21. században egy nagy bankban miért kell ez. Nem olvastuk végig mind a 8 példányt - sőt itt most a bankban egyet sem -, simán kicserélhették volna az előzetesen megküldött szerződést, és simán aláírjuk. Miért nem lehet digitálisan? Vannak már biometrikus aláírásra lehetőség. Elég lenne egyszer aláírni, aztán mehet a bank szerverére, onnét annyiszor nyitják meg ahányszor akarják, az ügyfél meg kap egy kinyomtatott példányt, és csókolom. De nekik 6 példány kell.

    Nálunk is első lakás, 35 év alatt, de sajna 15 misi fölött - bár csak 13-13 lesz a nevünkön, de hát így sem lehet "trükközni". Fizethetjük a teljes illetéket...

    26 misis házra vettünk fel 12,5 hitelt, plusz a CSOK 2 gyerekre - egyik hamarosan érkezik. Mondjuk baromi nagy szerencsénk volt, hogy feleségem - és a családja - egész komoly összeggel tudták megtámogatni az önerőt, én inkább a hitelképesség és matekolás részét vittem. Ha jól számoltam, akkor akár az a helyzet is előállhat, hogy nominálisan kevesebbet kell visszafizetnünk. Ehhez mind a ketten igénybe vesszük az önsegélyező pénztári min.bér * 15% támogatást - aminek a 16%-át az állam állja - meg az Egyenlítő konstrukcióban vagyunk, vagyis a számlán lévő pénzt annyival kamatoztatja a bank, mint a hitelt, és az így összegyűlt napi kamatot félévente betolja a tőkébe. Pluszbónusz a munkáltatói csomagban ingyenes az összes előtörlesztés.

    A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

Új hozzászólás Aktív témák