Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz htomi85 #10175 üzenetére

    Ha elolvasod még egyszer a mondatot, akkor a mondanivalója az, hogy egy lakásár felezés egy jóval nagyobb gond következménye lesz. És az átlagembernek nem az lesz a legnagyobb öröme, hogy féláron tud lakást venni. 2008 után sem volt felezés. Mi kell a felezéshez? EU-ból kilépés, EU szétesés + gazdasági válság.

    mm779 vágya azért meredek, mert a kapitalizmus működését kérdőjelezi meg.
    Köszönöm szépen jöjjön a turista, költse itt a pénzét, jöjjenek ide a multik, dolgozhassak náluk, tudjak sok-sok külföldi terméket venni, válthassam át a pénzemet bármilyen devizára..... de megtiltom nekik a lakásvételt és tőkekorlátozást vezetek be. Ezek csomagban jönnek.... egyik következik a másikból.

    Kb mint a brexit. Kérik az olcsó munkaerőt és az összes jótékony hatását és köszönik a szabad piacot, de nem kérnek a sok külföldi bevándorlóból. Jó, akkor nem lesznek majd külföldiek, de mehet a brit ember epret szedni és vehet drágább epret. Nincs vele gond, csak amikor az ember kíván valamit, akkor a következményeire is gondoljon.

    Nem a külföldi tulajdonlás hajtja fel az árat. Hanem az, hogy egyáltalán itt van a külföldi. Tök mindegy, hogy a külföldi lakhatását ki oldja meg. Egy magyar tulajdonos vagy saját maga tulajdonolja. Egyszerűen lakáspiaci keresletet generál, tőkét vonz be.

    Nem a lakáspiaci long poziból beszélés miatt. Hanem veszélyesek ezek a demagóg, populista gondolatok. Az elmúlt években fideszes oldalról is rengeteg ilyen jön. A legveszélyesebb ez az egész külső ellenségkép keresés, a csúnya külföldi tehet mindenről. Pont az ilyen gondolatok terjedése miatt találjuk kívül magunkat az EU-ból egy népszavazás után.

    A kormány nem tehet arról a különadókkal, hogy nem elégséges a béremelés a versenyszférában?
    A kormány nem tehet arról, hogy felesleges infrastruktúra fejlesztéssel terheli a szűk építőipari kapacitást? (stadionok, stb...)
    Vigyék le a munkát terhelő járulékokat az építőiparban.
    Adjanak hosszú távú tervezhető jövőképet az építőiparnak és akkor majd mernek kapacitást növelni. Mert ezek nem épülnek ki úgy, hogy 19. végéig szól egy törvény hatálya. Vagy hogy a 7 évnyi EU pályázati pénzt lehívunk 2-3 év alatt és ráborítjuk az építőipari kapacitásra.
    Budapesten kívül más európai nagyvárosban is megfigyelhető az ingatlanárak emelkedése.
    stb, stb...

    Helyette inkább bevezetni tőkekorlátozást. Az lenne az igazán ijesztő és rossz következtetés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák