Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz neduddki #26733 üzenetére

    A miénk maximumon pörög, és 2 bar volt, amikor belőtték, de mostanra lement 1,8-ra (üzemelés közben), míg ha eggyel csökkentem a sebességét, akkor 1,7 körül van. Viszont az egyik emeleti hálószobában is van falfűtés, illetve ugyanott a fürdőszobában/folyosón talán padlófűtés, úgyhogy az 1.3 kevésnek tűnik. A kazánnak (=a radiátoros körnek) is fentebb kellett tekerni 2-2.2 barra, hogy a 3 szinttel normálisan megbirkózzon. Mivel 3 barnál van a piros jelzés rajta, ez a szint még nem aggaszt.
    A gondom az, hogy valamiért a földszinten gyenge a padló- és falfűtés, legalábbis ha az emeleti szoba falához hasonlítom. Fent szépen langymeleg a fal, ahol a csövek mennek benne, de a nappaliban éppen csak nem hideg a padló és a fal. Ha jól tudom, 28-29 fok körül kellene csúcsra melegedni a járólapnak, viszont a fal ennél több fokkal melegebb is lehet (35?). A kimenő víz 36-38 fokos 1-2 óra fűtés után, és a bejövőn van egy csőtermosztát, ami 40 foknál lekapcsolja a szivattyút. A hőcserélőn nem látok állítási lehetőséget, de a fenti fal alapján erre nem is lenne szükség, tehát a kimenő 36-38 fok jónak tűnik. A spájzban található földszinti elosztó (egy valag cső csapokkal) balról jobbra egyre kevésbé meleg üzemelés közben. A hőmérséklet különbség akár 8-10 fok is lehet (tapogatással), szerintem ezért melegebb fent a fal. Okozhatja levegősödés a jelenséget? Frissen töltötték fel a rendszert pár hete, de a kazánnál nem levegőtlenítettek.

    Ami még érdekel, az az üzemelési hőmérsékletek. A fal- és padlófűtést fentebb kielemeztem, viszont úgy gondolom, hogy a radiátoros körnek a 60 fokos (kazán által mért) hőmérséklet az optimális, míg a melegvíz max. 70-75 fokig menjen, amikor tölti fel a puffer tárolót. Jól gondolkodok?

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák