Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    kész a gyeplazítás, szellőztetés, jó két zsáknyi dzsuvát szedtünk ki kb 550m2-ről, azért az már rendes adag.. műtrágya beszórva, tényleg azt kell mondjam, hogy ez a kézi scotts szóró jobb ilyen szabálytalan kertbe mint a nagy kocsis műtrágya szóró. gyorsabb, könnyebben kezelhető és pontosabb. ok, nekik rutinjik is volt bőven, de éreztem, hogy ezt én is hamar megtanulom és jobban fog menni. műtrágya szóró kiskocsi azt hiszem a szabályos alapterületű telken ideális.
    öntöző rendszer átállítva, fejek beállítva, sok félreszórt, átprogramoztuk hajnali 5-ös locsolásra, a dög melegre való tekintettel minden napra, max majd a 100%-os locsolásból veszek vissza, ha kell. úgy számoltuk hirtelenjében, hogy egy locsolás durván 1m3 vizet jelent, de ezt igazából nyomásméréssel lehetne pontosan kiszámítani, mindegy, jelenleg marad a vízóra felírás és abból való okosodás.
    érdekes volt, hogy mondták, hogy a talajlazítást, szellőztetést ha a gyep rendben van, alapvetően évente egyszer kell csak megcsinálni és azt is téliesítés felkészültekor és nem tavasszal.
    viszont javasoltak egy gyomírtó külön szórást, illetve a tarackokat kézzel vagyok kénytelen egyenként kigyomlálni, más lehetőség nincsen.
    sajnos a terület elég agyagos, nem pont ideális, de azért nem is a világ vége.
    kb egy hét múlva fog bedurranni a turbo, kíváncsi vagyok.. :)
    ja és kell egy nagy teljesítményű sövény nyíró, mert rengeteget kell levágnom mert hosszútávon ha nem teszem meg, nagyon befog lógni a fű felé és tönkreteszi, nem kap elég fényt. hogy is mondták? a jó és szép kerthez éles szerszám és kemény szív kell.. :D

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák